FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 24. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

VRBOVEC - U Vrbovcu je prije podne počela dvodnevna 33. po redu turističko-kulinarska manifestacija "Kaj su jeli naši stari", koja se održava pod pokroviteljstvom Ive Josipovića - predsjednika Republike, a priredbu je otvorio Stjepan Kožić - župan Zagrebačke županije. "Ova priredba čuva i štiti ali i otkriva i otima zaboravu etnografsko bogatstvo Vrbovca i ovoga kraja, a time i Zagrebačke županije i Hrvatske, rekao je Kožić. Za vrijeme priredbe Branko Hrg - predsjednik HSS - održao je konferenciju za tisak, na kojoj je govorio o teškom položaju hrvatskih seljaka. Proizvodnja i otkup mlijeka manji su gotovo za 30 posto, pa je Hrg, pohvalivši priredbu "Kaj jeli naši stari" upitao: Kaj će jesti naši mladi, ako se nastavi ovakvom neprihvatljivom, poljoprivrednom politikom.

VUKOVAR - U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara danas je u Vukovaru prvi put obilježen Dan vukovarskih branitelja, koji bi trebao postati i tradicionalan te se obilježavati svakoga 24. kolovoza. Kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru vijence su položili izaslanstvo vukovarske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvođeno predsjednikom Zdravkom Komšićem, izaslanstvo grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Željkom Sabom te izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tomislav Josić. Komšić je podsjetio da je današnji dan Koordinacija, koja okuplja 14 vukovarskih braniteljskih i stradalničkih udruga, izabrala, pored tolikih drugih važnih vukovarskih datuma, u spomen na 24. kolovoza 1991. godine kada se ondašnja „JNA otvoreno svrstala na stranu četnika“ i kada je započela otvorena agresija na grad Vukovar.

ZAGREB - Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91) poziva sve osnovne i srednje škole da prvi sat nastave u novoj školskoj godini posvete hrvatskom Domovinskome ratu, odnosno stvaranju hrvatske države. U pozivu se navodi kako UHBDR 91 smatra da učenici danas ne uče dovoljno o danima pobjede i slave, te da među ostalim ne uče ni o onima koji su s njihova područja poginuli u ratu. O tome se govori i piše općenito, kao da su brojke, a ne ljudi od imena i prezimena, navodi udruga smatrajući kako učenici više znaju i uče o turskim, rimskim, francuskim, njemačkim, partizanskim i inim bitkama nego o okupaciji niza područja Republike Hrvatske.

ZAGREB - Mi nismo revolucionari, jer nemamo namjeru mijenjati svijet, niti kontrarevolucionari, jer ne namjeravamo ništa rušiti, nego antifašisti Jugoistočne Europe koji žele sačuvati vrijednosti antifašizma na ovim prostorima, poručeno je danas sa 6. susreta Lige antifašista Jugoistočne Europe, koji su se pod sloganom "Dani balkanske ljubavi" održali na Bundeku. "Svima onima koji misle da je balkanska ljubav nepovratna prošlost kažemo da nisu u pravu, jer je ona naša zajednička vizija za budućnost", poručio je predsjednik Lige antifašista Hakija Abdić. Po njegovim riječima, ideje bivšeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita nikada neće postati prošlost i kad-tad će biti budućnost naroda u regiji.

PULA - Nismo za komercijalizaciju Bunarine, ali smo apsolutno protiv toga da Grad Pula ulazi u posao s privatnom tvrtkom, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare povjerenik Gradskog odbora SDP-a Pule Danijel Ferić. Njegova je to reakcija na najavu da će Grad Pula zajedno s tvrtkom Uljanik Standard urediti i brinuti o popularnoj pulskoj lučici Bunarini. „Očekujemo od Grada da raspiše javni natječaj kroz koji će se za revitalizaciju Bunarine, za koju se i mi zalažemo, odabrati najbolji ponuđač", kazao je Ferić i dodao da Gradu nije mjesto s privatnim tvrtkama, već da prvenstveno služi kao servis građanima i pomoć u ishodovanju potrebnih dozvola privatnim tvrtkama i obrtnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙