FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 10. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ĐAKOVO - Seljaci Virovitičko-podravske županije odazvat će se sastanku s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom u ponedjeljak, 12. kolovoza, u Ministarstvu poljoprivrede, i nastavit će pregovore o svojim zahtjevima, u prvom redu isplati preostalih 37 posto poticaja, no uvjetuju da dođu i premijer Zoran Milanović i ministar financija Slavko Linić. U suprotnom napustit ćemo sastanak, poručio je danas s konferencije za novinare u Đakovu Zvonko Pipić, predstavnik seljaka iz Virovitičko-podravske županije. Seljaci će se odazvati i sastanku s otkupljivačima i prerađivačima, najavljenom također za ponedjeljak, u Ministarstvu poljoprivrede, no ne pristaju na cijenu pšenice manju od 1,35 kn, što je na razini prošlogodišnje, dodao je.

DUBROVNIK - Šire dubrovačko područje poslijepodne je zahvatilo je nevrijeme praćeno grmljavinom, obilnom kišom i tučom. Nešto iza 14 sati područje grada Dubrovnika zahvatila je tuča veličine graška koja je trajala 15-ak minuta. Uslijed nevremena i obilnih kiša došlo je do poremećaja u prometu, a dubrovačko područje u više navrata ostajalo je bez elektične energije. Prema informaciji Županijskog centra 112 Dubrovnik uslijed udara groma zabilježeno je i nekoliko požara na području Konavala i Cavtata, no nisu zabilježeni problemi među brojnim nautičarima koji se nalaze na području Dubrovačko-neretvanske županije.

PLOČE - Lađarska posada iz Komina pobjednik je 16. maratona lađa koji se vozi od Metkovića do Ploča. Nakon pobjedničke posade lađe "Komina" iz Komina, druga je u cilj u Pločama uplovila lađa "Stablina" s posadom iz istoimenog mjesta pored Ploča, a treće mjesto osvojila je posada "Crnog puta" iz Metkovića. Pobjednička priznanja večeras će u Pločama uručiti pokrovitelj te turističko-sportske manifestacije predsjednik Republike Ivo Josipović. On je skupa s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom i mnogim uzvanicima utrku neretvanskih lađa, čija je staza duga 22.580 metara, pratio sa zapovjednog broda "Sea star".

RIJEKA - Požar na predjelu Kripanj kod izletišta Platak je pod nadzorom, a na požarištu ostaju dežurati vatrogasci kako se ne bi ponovno razbuktao, doznaje se od Javne vatrogasne postrojbe Rijeka. Požar je izbio danas oko 11 sati. Izgorjela su oko dva hektara trave i šume.

DUBROVNIK - Dolaskom u Dubrovnik danas je završen 4. biciklistički ultramaraton dužine 1150 kilometara koje je organizirala udruga 'Slavonskobrodski biciklist' iz Slavonskog Broda u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Sudionike ovog memorijalnog biciklističnog ultramaraton Ovčara-Knin-Dubrovnik na cilju u Dubrovniku dočekala je pročelnica za međugeneracijsku solidarnost branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije Nina Skurić te predsjednik županijske HVIDRE Vitomir Bajac. Predsjednik Udruge 'Slavonskobrodski biciklist' Siniša Safunđić kazao je kako su na maratonu koji je krenuo s Ovčare, ove godine sudjelovalo 11 biciklista, od 56 koliko ih ima udruga.

SISAK - Vjerski obred za srpske žrtve stradale u izbjegličkoj koloni između Gline i Dvora za akcije Oluje, što je održan poslijepodne u Žirovcu, protekao je mirno i bez incidenata, potvrdila je sisačko-moslavačka policija. Skupina od dvadesetak srpskih ratnih veterana i članova obitelji stradalih u Žirovac su stigli u organizaciji novosadske Udruge sudionika oružanih sukoba na području bivše Jugoslavije s predsjednikom Željkom Vukelićem, ratnim zapovjednikom diverzantskog voda 21. kordunskog korpusa srpske paravojske. Vjerskom skupu nisu nazočili predstavnici Srpskog narodnog vijeća, dvorskog SDSS-a i općine Dvor, koji su se uoči skupa od njega ogradili. Budući da je otkazano najavljeno otkrivanje spomenika žrtvama, kojemu se se žestoko protivili hrvatski branitelji, nekoliko branitelja u Žirovcu bili su samo promatrači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙