FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 16. srpnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

RIJEKA - Ugovori za dogradnju sustava javne odvodnje otpadnih voda Rijeka – Grobnik, koji obuhvaćaju radove izgradnje kanalizacije i vodovodne mreže u naseljima Bajčevo selo, Buzdohanj i Baćine, vrijedne ukupno oko 20 milijuna kuna, potpisani su jučer u riječkoj gradskoj upravi. Njima će se omogućiti nastavak dogradnje tog sustava u sklopu druge faze Projekta zaštite od onečišćenja voda u priobalnom području, odnosno priključenje oko 260 objekata na javnu kanalizaciju, od čega je njih oko 40 u naselju Baćina te po 110 u Bajčevu selu i Buzdohnju. Prema ugovorima, do kolovoza 2014. izgradit će se dvije crpne kanalizacijske stanice i sanitarna kanalizacija u dužini od 7620 metara te zamijeniti 3700 metara vodovodnih cjevovoda.

KARLOVAC - Dva kamiona i osobno vozilo zahvaćeni su požarom na državnoj cesti D 1 kod Karlovca, a prema informaciji s mjesta događaja vozač jednog kamiona je poginuo, doznaje se od zapovjednika karlovačke Javne vatrogasne postrojbe Miroslava Radea. U policiji kažu da je promet u potpunom prekidu od 21,29 sati tako da se s obje strane kod Cerovca Vukmaničkog formiraju kolone teretnih vozila, a osobna se vozila preusmjeravaju lokalnim prometnicama preko Ladvenjka. Policija je potvrdila samo da su dvije osobe odvezene na medicinsko zbrinjavanje u karlovačku Opću bolnicu. Rade kaže da vatrogasci duže vremena vozilima u plamenu nisu moglo ni prići, no da je u 22,20 požar uglavnom ugašen. Zbog te se nesreće sav teretni promet već u Karlovcu preusmjerava isključivo na auto-cestu. Za sada se ne zna je li uzrok požara lančani sudar ili nešto drugo.

DUBROVNIK - U okviru programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć je na terasi Tvrđave Revelin nastupio folklorni ansambl Linđo. Desetljećima je Linđo nezaobilazni dio festivalskog programa pa će tako i ove sezone u sklopu programa na Revelinu upriličiti sedam folklornih priredbi. Linđo se predstavio hrvatskim narodnim pjesmama i plesovima, među ostalim i primorskim linđom, bunjevačkim, međimurskim i baranjskim plesovima te vrličkim kolom. Na programu Dubrovačkih ljetnih igara sinoć je u parku Umjetničke škole Luke Sorkočevića izvedena i posljednja ovosezonska izvedba Mozartove opere "Cosi fan tutte" u režiji Sally Burgess u izvedbi Dubrovačkog simfonijskog orkestra i pod dirigentskom palicom Olivera Gilmoura.

ZAGREB - Izložba o životu i djelu sudanskog slikara Ibrahima El-Salahija, bivšeg političara i diplomata, otvorena početkom mjeseca u londonskoj galeriji Tate Modern, prva je retrospektiva nekog afričkog umjetnika kojom britanski nacionalni muzej odaje priznanje afričkoj suvremenoj umjetničkoj sceni. Prva izložba u Tateu posvećena afričkom modernizmu, "Ibrahim El-Salahi: A Visionary Modernist" donosi 100 djela jedne od najvažnijih umjetničkih figura afričkog i arapskog modernizma, nastalih tijekom više od pet desetljeća njegove međunarodne karijere. Kako se navodi u najavi izložbe na mrežnim stranicama Tate Moderna, El-Salahijevo sugestivno slikarstvo, koje svoje korijenje nalazi kako u arapskom tako i u afričkom svijetu - poznat je kao prvi umjetnik koji u svojim slikama koristi elaboriranu arapsku kaligrafiju - neka je vrsta "afričkog nadrealizma".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙