FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvorac Trakošćan uskoro s multimedijalnom dvoranom i poučnom stazom

ZAGREB, 9. kolovoza 2013. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša i prirode osiguralo je gotovo milijun kuna iz EU fondova kojima će se ribarska kućica na jezeru uz Dvorac Trakošćan rekonstruirati u multimedijalnu dvoranu te urediti poučna staza uz obalu jezera.

To je ministarstvo danas priopćilo kako je vrijednost projekta preko 937 tisuća kuna te da bi radovi, koji se financiraju iz proračuna ministarstva putem Projekta integracije u EU Natura 2000 (NIP), trebali biti gotovi do studenoga ove godine, kada se očekuje i svečano otvorenje.

Cilj je projekta podizanje kvalitete turističke i edukativne ponude zaštićenog područja Park šume Trakošćan.

Radove na uređenju poučne staze i rekonstrukciji Ribarske kućice, koja će se koristiti kao višenamjenski info-punkt s multimedijalnom dvoranom, obišao je ranije ovaj tjedan pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep.

Tom prilikom sastao se s ravnateljem Muzeja Dvor Trakošćan Adamom Pinatrićem i Sanjom Kopjar, stručnom voditeljicom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Varaždinske županije.

"Ovo je još jedan od primjera kako Ministarstvo zaštite okoliša i prirode brine o ravnomjernom razvoju zaštićenih područja u Republici Hrvatskoj te pomaže javnim ustanovama na lokalnoj razini da podignu kvalitetu turističko-posjetiteljske infrastrukture zaštićenih područja", naglasio je Strizrep.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙