FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ: sporazum o izgradnji šest pretovarnih stanica komunalnog otpada

RIJEKA, 23. srpnja 2013. (Hina) - Predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Primorsko-goranske županije i jedinica lokalne samouprave potpisali su danas sporazum o provedbi i izgradnji pretovarnih stanica ostalih objekata za gospodarenje otpadom, priopćila je danas županijska uprava.

Pretovarne stanice bit će dio županijskoga integralnog sustava za gospodarenje otpadom, a šest takvih stanica izgradit će se na području gradova Cresa, Krka, Raba, Delnica, Novoga Vinodolskog i Malog Lošinja.

Pretovarne stanice su objekti za prihvat i privremeno odlaganje nesortiranoga komunalnog otpada s naseljenoga gravitirajućeg područja te za pretovar iz vozila za skupljanje u specijalne poluprikolice radi odvoza na konačnu obradu i trajno odlaganje u zonu Marišćinu. Bit će u stopostotnom vlasništvu lokalnih jednica, a njima će upravljati lokalna komunalna društva.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurat će do 100 posto financijskih sredstava za pripremu projekta za objekte za gospodarenje otpadom s pratećom infrastrukturom te 80 posto financijskih sredstava za radove na izgradnji objekata, radove na izgradnji i rekonstrukciji pristupnih prometnica i potrebne infrastrukture, a 20 posto troškova trebale bi snositi jedinice lokalne samouprave.

Projekt uspostave cjelovitoga županijskog sustava gospodarenja otpadom, osim izgradnje centralne zone za gospodarenje otpadom Marišćine, uključuje pripremu i izgradnju objekata za gospodarenje otpadom kao što su pretovarne stanice, sortirnice, kompostane, reciklažna dvorišta, ulazno-izlazne građevine, pretovarne vage te pristupni putovi i infrastruktura, što je potrebno učiniti do početka rada zone, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙