FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 31. srpnja

ZAGREB, 31. srpnja 2013. (Hina) - Najavljujemo događaje Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 31. srpnja:

TRAKOŠĆAN - Slovenski predsjednik Borut Pahor susrest će se s bivšom hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, u povodu obljetnice njihova prvog tamošnjeg susreta prije četiri godine, kada su, oboje u funkciji premijera, počeli razgovore za rješavanje međugraničnih pitanja dviju zemalja, što je pozitivno utjecalo na pristupne pregovore za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. U znak sjećanja na taj susret otkrit će se spomen-ploča (10,30 sati, dvorac Trakošćan). Izjave se očekuju nakon službenog dijela programa, u 11,10 sati. Predstavnici bi trebali doći najkasnije do 10 sati, jer pristup dvorcu automobilom nakon toga neće biti moguć.

ZAGREB - Na sastanku zatvorenom za javnost ministar zdravlja Rajko Ostojić susrest će se s medicinskim sestrama i tehničarima, čiji je sindikat nedavno objavio da će krenuti u štrajk zbog smanjenja plaća i neplaćanja prekovremenih sati te vraćanja prava iz starog kolektivnog ugovora. Ostojić je ranije najavio da će s predstavnicima Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara pregovarati "s argumentima i u dobroj vjeri". Predviđeno je da se nakon sastanka objavi priopćenje.

ZAGREB - Istaknutim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata svečano će se uručiti odlikovanja Republike Hrvatske u povodu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Ministar branitelja Predrag Matić uručit će 15 odlikovanja za 14 hrvatskih branitelja (11,30 sati, Savska 66).

PULA - Saborski zastupnik Damir Kajin održat će konferenciju za novinare o aktualnostima u Istri (11 sati, sjedište SDP-a, Divkovićeva 3).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Tomislav Rubić

poslijepodne - Vesna Krbot Nejašmić

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefax: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙