FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena poštanska marka s motivom Dvorca Eltz

VUKOVAR, 18. srpnja 2013. (Hina) - Gradski muzej Vukovar i Hrvatsko filatelističko društvo Vukovar predstavili su večeras u Dvorcu Eltz poštansku marku s motivom tog vukovarskog dvorca koju je izdala Hrvatska pošta (HP) u sklopu izdanja "Dvorci Hrvatske".

Predstavljajući marku Ana Surop, voditeljica Poslovne jedinice HP u Vukovaru istaknula je kako su osim vukovarskog Dvorca Eltz, u izdanju "Dvorci Hrvatske" tiskane i marke dvorca Odescalchi u Iloku, Turković u Kutjevu i Pejačević u Virovitici.

Prema njezinim riječima, sve marke su u nominalnoj vrijednosti 1,60 kuna. Tiskane su u tiskari "Zrinski" u Čakovcu u višebojnom tisku u nakladi od 100.000 po motivu. Autor maraka je dizjaner iz Splita Tomislav Vlainić.

Ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar koji sjedište ima u Dvorcu Eltz, Ružica Marić rekla je kako se promocijom poštanske marke s motivom dvorca promovira i vukovarska kulturna baština.

Prema riječima tajnika Hrvatskog filatelističkog društva Vukovar Mirka Kovačića prva marka s motivima Vukovara tiskana je tek početkom 1992. godine. Bila je to poštanska marka čijom prodajom su prikupljana sredstva za pomoć Vukovarcima, koji su u studenoma 1991. godine bili prognani iz svojeg grada, kazao je Kovačić.

U Dvorcu Eltz otvoren je do 20 sati bio i poštanski šalter s kojeg su posjetitelji slali pošiljke s prigodnim žigom, te postavljena i prigodna izložba maraka s motivima iz istočne Slavonije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙