FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 31. srpnja

ZAGREB, 31. srpnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 31. srpnja koje ćemo popratiti fotografijama

TRAKOŠĆAN - Slovenski predsjednik Borut Pahor susrest će se s bivšom hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, u povodu obljetnice njihova prvog tamošnjeg susreta prije četiri godine, kada su, oboje u funkciji premijera, počeli razgovore za rješavanje međugraničnih pitanja dviju zemalja, što je pozitivno utjecalo na pristupne pregovore za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. U znak sjećanja na taj susret otkrit će se spomen-ploča (10,30 sati, dvorac Trakošćan). Izjave se očekuju nakon službenog dijela programa, u 11,10 sati. Predstavnici bi trebali doći najkasnije do 10 sati, jer pristup dvorcu automobilom nakon toga neće biti moguć.

ZAGREB - Istaknutim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata svečano će se uručiti odlikovanja Republike Hrvatske u povodu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Ministar branitelja Predrag Matić uručit će 15 odlikovanja za 14 hrvatskih branitelja (11,30 sati, Savska 66).

ZAGREB - Radove na stambeno-poslovnoj građevini POS-a u zagrebačkom naselju Klara otvorit će ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Slavko Čukelj. Riječ je o stambeno-poslovnoj građevini s ukupno 332 stana, 12 poslovnih prostora i 416 parkirnih mjesta. Investicija je vrijedna oko 26,3 milijuna eura (9 sati, lokacija omeđena ulicama Oreškovićeva, Av. V. Holjevca i Horvatova).

ČAKOVEC - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak sastat će se u Čakovcu s gospodarstvenicima Međimurske županije nakon čega su predviđene izjave za novinare (13 sati, Međimurska županija, Ruđera Boškovića 2).

SPLIT - U okviru 59. Splitskog ljeta premijerno će se izvesti opera "Ukleti Holandez" Richarda Wagnera, pod ravnanjem maestra Tonća Bilića i u režiji Branka Brezovca, kao prva opera tog velikog opernog reformatora u povijesti festivala. U godini 200. obljetnice Wagnerova rođenja njegovu operu o ukletom kapetanu kojeg može iskupiti samo žena s istinskom ljubavlju izvest će Simfonijski orkestar HRT, Zbor i Balet HNK Split, te solisti predvođenim američkim pjevačkim parom u glavnim ulogama, bas-baritonom Kevinom Shortom u naslovnoj ulozi, te sopranisticom Indrom Thomas u ulozi Sente. Koproducenti su splitski HRT i HNK, u čijem se dvorištu presdtava igra. Vjerojatno najveća kazališna pozornica ikad napravljena u Splitu postavljena je uz južni zid Staroga placa, bivšeg Hajdukovog igrališta. U produkciji izravno sudjeluje više od 330 ljudi. Uz ansamble tu su još i studenti glume umjetničkih akademija, autorski tim, te tehničko osoblje (21 sat).

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne - Damir Senčar

Poslijepodne - Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙