FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 3. kolovoza 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat:

ZAGREB - Iako je željeznički promet na pruzi Knin-Perković-Split pušten, kvar na prometnoj signalizaciji koji je jutros prouzročio tešku prometnu nesreću na željezničkom prijelazu između mjesta Badanj i Siverić kod Drniša još nije otklonjen, doznaje se u HŽ-u. Nesreća se dogodila kad se vlak sudario s autobusom, na željezničkom prijelazu na kojem se rampa nije dizala ni spuštala zbog oštećenog semafora na koji je spojena. U HŽ-u se doznaje da se kvar dogodio sinoć, kada se osobno vozilo zaletjelo u prometnu signalizaciju i toliko oštetilo uređaj da ga nije mogla popraviti ekipa na terenu, nego se čekala pomoć iz Zagreba.

Kažu i kako se po protokolu u takvim slučajevima o kvaru ne obavještava druge sudionike u prometu, nego samo strojovođe, koji su pred takvim prijelazom dužni sporo voziti, stati, uvjeriti se da nitko ne dolazi cestom i tek tada ponovno krenuti. Po informacijama iz HŽ-a, o kvaru su bili obaviješteni svi strojovođe koji su u međuvremenu vozili preko prijelaza u Siveriću. Šibensko-kninsko županijsko državno odvjetništvo, koje je radilo očevid nesreće, priopćilo je da je u nesreći ozlijeđeno 13 osoba, od kojih su dvije smrtno ugrožene. Većina ozlijeđenih zbrinuta je u šibenskoj bolnici, a u KBC Split je prebačena žena (1970.) koja je u nesreći zadobila teške ozljede mozga i gornje čeljusti.

RIJEKA - Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo (SDP) izjavio je danas u Rijeci da ni na koji način nije počinio ništa što bi bilo protuzakonito i da je angažirao svoje odvjetnike da poduzmu pravne radnje komentirajući tako navode vijećnice HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću Marije Budimir da joj je ponudio "sve što poželi" u zamjenu da podrži koaliciju SDP-a i SDSS-a. "Ni na koji način nisam počinio ništa što bi bilo protuzakonito, angažirao sam svoje odvjetnike da poduzmu pravne radnje i uvjeren sam da je ovo predizborna aktivnost unutar Vukovara", rekao je Sabo koji je ustvrdio da je snimka montirana.

Sabo se danas, kako je rekao, našao u Rijeci putujući na Sinjsku alku, pa je zbog velikog zanimanja medija, u Rijeci stao pred novinare. "Pitam se što još mogu očekivati od HDZ-a", rekao je Sabo podsjetivši na napad na njegovu suprugu pred lokalne izbore. Naglasio je da je razgovor između njega i Marije Budimir vođen prije mjesec dana, da je trajao dva sata, a da je drugi razgovor trajao sat vremena te da su razgovarali o projektima koje podržava Vlada. "Očito je da je onda nakon mjesec dana montaže, možda negdje u središnjici HDZ-a, kod gospodina Karamarka i Brkića, napravljena montirana snimka", rekao je. Istaknuo je da su pred Vukovarom mogući lokalni izbori i da je "upravo sve ovo s ciljem da se diskreditira gradonačelnik" te da razmišlja kako bi sutra možda moglo biti i novih pokušaja.

VUKOVAR - Vukovarska gradska organizacija SDP-a nije imala nikakvih saznanja u svezi pokušaja vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe (SDP) da vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću Vukovara Mariji Budimir "ponudi sve što poželi" u zamjenu da podrži SDP i SDSS. Izjavio je to večeras Hini predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Pinjuh. "Ja sam šokiran i znam tek onoliko koliko piše u novinama. Željko Sabo nije, međutim, imao niti odluku mene, kao predsjednika SDP-a Vukovara, niti samog SDP-a u gradu, da djeluje na bilo kojeg vijećnika", kazao je kratko Pinjuh. Također je rekao kako bi se gradski SDP trebao sastati u ponedjeljak, ukoliko zbog godišnjeg odmora bude kvoruma, te donijeti određene odluke u svezi cijelog slučaja, a s kojima će, kako je kazao, javnost biti pravodobno upoznata.

SPLIT - Mrtvo tijelo ženske osobe izvučeno je danas popodne iz rijeke Jadro u Solinu, doznaje se u splitskoj policiji. Policiji je o događaju u 16,30 sati javio prolaznik kad je prvi, ispod mosta dr. Franje Tuđmana, primjetio tijelo u rijeci Jadro. Tijelo je odmah potom izvučeno na obalu i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu gdje će biti obavljena obdukcija. Policija na mjestu događaja obavlja očevid.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙