FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 5. srpnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra da Hrvatski sabor, zbog dobrobiti Hrvatske radiotelevizije (HRT) kao javnoga servisa, treba razriješiti Gorana Radmana s dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a. HND smatra kako je privremeno rukovođenje i stanje privremenosti na HRT-u nešto najgore što se javnoj televiziji i radiju moglo i može dogoditi. "U ovoj je situaciji nažalost još i gore da Radman ostane aktualni glavni ravnatelj, poručuje HND i dodaje kako s obzirom na nepotizam, na neshvaćanje sukoba interesa, na brojna sporna imenovanja, bahatost i poprilični kaos na HRT-u, Hrvatski sabor bi trebao razriješiti glavnog ravnatelja kako bi očuvao potencijal javnog HRT-a.

ZAGREB - U Ministarstvu zdravlja danas su održani pregovori s tri reprezentativna sindikata u zdravstvu o novom Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, nakon što je sud prethodni kolektivni ugovor proglasio ništetnim, priopćeno je iz Ministarstva. Nakon višesatnih pregovora novi kolektivni ugovor s Vladom potpisao je Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi, a nisu ga potpisali Hrvatski liječnički sindikat i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara/medicinskih tehničara. Kolektivni ugovor sadrži prava koja su zaposleni u zdravstvu imali prije potpisivanja sada ništetnog kolektivnog ugovora iz 2011. godine. Potpisan je na tri mjeseca tijekom kojih će započeti novi kolektivni pregovori.

ZAGREB - Nakon dvomjesečnog štrajka, radnice Domaće tvornice rublja (DTR) vratit će se u ponedjeljak, 8. srpnja, na posao, budući da su im danas isplaćene dvije zaostale plaće i dvije naknade za prijevoz. Radnice su štrajk započele 7. svibnja jer im poslodavac nije isplatio plaće za ožujak i travanj, naknade za prijevoz za šest mjeseci i materijalna prava - božićnice, regrese, uskrsnice i jubilarne nagrade.

DUBROVNIK - Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju i mobilna aplikacija hrvatskih inovatora ListenApp krenula je u Europu, odnosno u Veliku Britaniju kao najzanimljivije tržište. Riječ je o aplikaciji iza koje stoje dvoje Dubrovčana, trenutni i bivši studenti Sveučilišta u Dubrovniku - Odjela za računarstvo: Marjan Žitnik i Lukša Jakobušić.

ZAGREB - Dvojici posrednika koje se sumnjiči za posredovanje u kupoprodaji ispita na osječkom Pravnom fakultetu sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda poslijepodne je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

ZAGREB - Svi osumnjičenici koji su u srijedu poslijepodne privedeni u zagrebačku policiju zbog pokušaja iznude danas su na slobodi, no nije poznato tko će od osumnjičenih biti i prijavljen za nedjelo u čijoj je pozadini, po medijskim napisima, podjela bogate zarade s jadranske ljetne klupske scene između dva ugostiteljska klana.

DUBROVNIK - Pravomoćnom presudom Općinskog građanskog suda u Zagrebu EPH Media d.o.o. mora isplatiti pomorskom kapetanu Kristi Laptalu iz Dubrovnika 90 tisuća kuna te zatezne kamate, zbog teksta iz Jutarnjeg lista u kojem je Ivan Zvonimir Čičak u listopadu 2009. neistinito napisao da je tužiteljstvo odustalo od Laptalova progona, iako je on oslobođen jer je na sudu dokazao svoju nevinost.

ZADAR - Na Županijskom sudu u Zadru bivši šibenski vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica, jedini optuženi za kornatsku tragediju, više od tri sata iznosio je svoju obranu, istaknuvši da nije prekršio niti jedan propis te da nije mogao znati da maloljetnici i ročnici idu na intervenciju jer to nije njegova nadležnost. Iskoristio je pravo da ne odgovara na pitanja zastupnika tužiteljstva i obitelji stradalih, a prije nego je počeo s obranom, ponovno je izrazio sućut obiteljima.

ZAGREB/VELEHRAD - Papin izaslanik kardinal Josip Bozanić predvodio je danas u Velehradu u Češkoj misno slavlje s češkim, moravskim i šleskim biskupima u prigodi proslave 1150. obljetnice dolaska sv. Ćirila i Metoda među slavenske narode i početaka njihovoga navještaja Evanđelja. Više desetaka tisuća hodočasnika okupljenih ispred velehradske bazilike, kako navodi Tiskovni ured, burnim je pljeskom prekidalo govor kardinala Bozanića, odajući mu na taj način zahvalnost što im se obratio na njihovom jeziku, kao i papi Franji što je zagrebačkoga nadbiskupa poslao kao svoga izaslanika na velebno slavlje u Velehrad.

SPLIT - U sklopu ovogodišnjega 59. splitskog ljeta, koje će se održati od 14. srpnja do 14. kolovoza na Peristilu i još nekoliko mjesta u gradu, publika će moći pogledati 38 opernih, dramskih i plesnih predstava te koncerata, uključujući i birane likovne izložbe i javne tribine, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. Sve će se održavati na 14 ambijentalnih pozornica i izložbenih prostora u Splitu. Splitsko ljeto počet će premijerom opere Franza von Suppea "Povratak mornara". Znatan dio glazbeno-scenskoga programa u znaku je dvojice velikana rođenih prije 200 godina: Wagnera i Verdija. Tako će prvi put u povijesti festivala biti izvedena jedna Wagnerova opera - "Ukleti Holandez", čijom će izvedbom ravnati intendant splitskoga teatra, maestro Tonči Bilić.

KARLOVAC - Treće otvoreno ljetno kino "Riječno kino uz Karlovačko" održat će se od 14. srpnja do 18. kolovoza na Foginovu kupalištu u Karlovcu , a osim filmskog programa, publika će uživati i u kazališnim predstavama, nastupu karlovačkih bendova, može sudjelovati u turniru u playstationu, najavili su danas organizatori na konferenciji za novinare na obali Korane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙