FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 2. kolovoza 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja iz Hrvatske do 4,30 sati:

RIJEKA - Predsjednik Sindikata radnika Dina Petrokemije Predrag Mihaljević rekao je sinoć da su radnici Dine i mještani Omišlja očekivali da će se pronaći način za sanaciju kako bi se opasnost od kemikalija mogla svesti na najmanju moguću mjeru i da će se radnicima isplatiti plaće reagirajući tako na objavljene nalaze koordiniranog inspekcijskog nadzora gdje se tvrdi da opasnosti nema, a istodobno se policiji preporučuje da češće obilazi pogone. Mihaljević tvrdi da je policiji preporučeno da češće obilazi pogone, kako kemikalije ne bi postale predmetom kaznenih djela. "Srž svega je da su radnici bez plaća opasnost za sebe same pa ih treba čuvati kao u logoru, jer im valjda nije dosta što ne primaju plaće", naveo je Mihaljević i dodao kako radnici još uvijek nisu dobili odgovor do kada će raditi i bez plaće čuvati tvrtku. Napomenuo je da je u nalazu navedeno ono što je već ionako poznato i što se u nalazu i ne poriče – da u postrojenjima ima kemikalija, od čega je dio opasnih, a da oprema nije atestirana i da je u lošem stanju. Iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode priopćeno je da je koordinirani inspekcijski nadzor potvrdio da ne postoji opasnost za radnike, stanovništvo i za imovinu u krugu postrojenja Dina Petrokemije u Omišlju i u okolici jer su kemikalije u ispravnom stanju, ispravno uskladištene i čuvane, odnosno da u sadašnjim okolnostima nisu opasne. Kao važan propust je utvrđeno neobnavljanje atesta za opremu pod tlakom i opremu za automatski nadzor. Naveli su i da su kemikalije ispravno uskladištene i čuvane te istakli da one mogu postati opasne samo kao predmet namjernih kaznenih djela, zbog čega je MUP-u upućena preporuka za češće obilaženje područja tvornice. "Umirili su javnost i, imputirajući moguća kaznena djela, opet isprovocirali radnike", zaključio je Mihaljević.

VUKOVAR - Vijećnica HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću Marija Budimir potvrdila je sinoć Hini kako joj je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) ponudio "sve što poželi" u zamjenu da kao vijećnica podrži koaliciju SDP-a i SDSS-a. "Ponudio mi je sve što poželim, od mjesta u nadzornom odboru 'Borova' do novca i podrške njega kao gradonačelnika projektima Osnovne škole Siniše Glavaševića, čija sam ravnateljica", kazala je Budimir u telefonskoj izjavi. Prema njezinim riječima, Sabo je takvu ponudu izrekao nakon sastanka koji je u Gradskoj upravi imala s njime u vezi projekata škole. "Večernji list" je u subotnjem izdanju objavio "transkript tajno snimljenog razgovora" po kojem je gradonačelnik pokušao potkupiti vijećnicu HDZ-a. Prema tom transkriptu, Sabo je Mariji Budimir, između ostalog, kazao kako "ima sponzore" koji su voljni dati i 50 tisuća kuna za vijećnički mandat. Mariji Budimir ovo je prvi mandat u Gradskom vijeću Vukovara koje se u posljednja dva pokušaja nije konstituiralo te je preostao još jedan, a u slučaju da se i tada vijeće ne konstituira, slijedi raspisivanje novih izbora. Dosadašnji pokušaji konstituiranja propali su nakon što su u oba pokušaja vijećnici SDP-a i SDSS-a, kojih je u Gradskom vijeću ukupno 12, odbili podržati imenovanje mandatnog povjerenstva na prijedlog vijećnika HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića, kojih je također 12. Gradonačelnik Sabo sinoć nije bio dostupan za komentar.

KARLOVAC - Sudionici biciklističkog maratona Zagreb – Knin 2013. sinoć su uspješno prošli prvu dionicu od 61 kilometra od Zagreba do karlovačkog naselja Brođani na putu prema Kninu. Zamjenica karlovačkog gradonačelnika Marina Kolaković (HSS) zahvalila je biciklistima na uloženom naporu kako bi na taj način obilježili pobjedonosne akcije Oluja i druge događaje hrvatske herojske prošlosti. Zajedno s njima Kolaković je zapalila svijeće uz zgradu DVD-a Brođani, gdje su tijekom Domovinskog rata poginula dvojica branitelja Josip Šoštarić i Sead Janić, a 1996. od zaostalih mina i troje civila. "Poklonit ćemo se svima onima koji su otišli iz svojih domova u borbu za slobodu Hrvatske, kao i članovima njihovih obitelji, posebno onima koji su u tom ratu izgubili svoje najmilije", kazala je Kolaković i svima čestitala predstojeći Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i Dan hrvatskih branitelja. Zahvalivši domaćinima na dočeku i osvježenju, biciklist Robert Kozole je, nakon tri i pol sata vožnje, priznao da je cijelim putem od zagrebačkog Trga bana Jelačića do Brođana bilo vruće, ali da je uvjeren da će izdržati cijeli put od 320 kilometara do Knina gdje namjeravaju sudjelovati na proslavi 18. obljetnice Vojno redarstvene akcije Oluja.

SINJ - Prošlogodišnji pobjednik Sinjske alke Alen Filipović Grčić pobjednik je jučerašnjeg natjecanja za Baru na početku 298. alkarskih nadmetanja u Sinju.

Filipović Grčić pobjedio je s osam punata - dva pogotka u sridu i jedan pogodak u dva. U znak pobjede, vojvoda Ante Vučić na koplje pobjednika privezao je dva metra zelenog sukna. Viteško alkarsko društvo nagradilo je pobjednika Bare brončanom plaketom Alke i nagradom od 20 tisuća kuna. Brončana plaketa pripala je i njegovom momku Anti Perajici. U subotu je na rasporedu Čoja, a u nedjelju će se alkari nadmetati za 298. Alku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙