FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 6. srpnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

TAR - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović večeras je u općini Tar-Vabriga nedaleko Poreča nazočio svečanom otvaranju sjedišta zajednice Talijana "Giovanni Palma" iz Tara u čiju je izgradnju Vlada Republike Italije uložila 1,8 milijun eura. Ustvrdivši kako upravo Istra daje primjer i poticaj svima u Hrvatskoj da razviju zajednički život, Josipović je izrazio nadu kako će taj, kako je rekao , "dobar virus Istrijanstva uskoro zaživjeti u cijeloj Hrvatskoj".

RIJEKA - U središtu Rijeke danas je održan mimohod u povodu obilježavanja 18. obljetnice od genocida u Srebrenci, koji su organizirala Vijeća bošnjačke nacionalne manjine za grad Rijeku i Primorsko – goransku županiju. Akcija, odnosno mirna šetnja građana riječkim Korzom pod nazivom „Srebrenica Rijekom hodi“ počela je na mostu Hrvatskih branitelja na Delti, preko Korza do Gara Karoline Riječke.

VUKOVAR - Cilj kaznene prijave koju su protiv predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislava Stanimirovića podnijeli novinarka Karolina Vidović Krišto i povjesničar Josip Jurčević zbog kaznenih djela protiv čovječnosti i međunarodnoga prava - ratnih zločina, jest da se onemogući rad Vojislavu Stanimiroviću i SDSS-u u cjelini, kako bi se stranka onemogućila u jednakopravnom, Ustavom i zakonima zajamčenom djelovanju, zaključeno je danas na sjednici Glavnog odbora SDSS- a u Vukovaru. U stranačkom priopćenju za javnost SDSS-a, navodi se kako zagovaranje kolektivne krivice, nepoštivanje odluka pravosudnih tijela i organiziranje kampanje u tzv. prikupljanju dokaza, kao u slučaju Vojislava Stanimirovića, predstavljaju zabirnjavajuće i uznemiravajuće pojave, kojima se ozbiljno narušavaju ustavna i zakonska prava građana srpske nacionalnosti.

ZAGREB - Na zagrebačkom jezeru Jarun poslijepodne se utopio muškarac, izvijestila je policija. Riječ je, kažu u policiji, o nepoznatom muškarcu koji se oko 17 sati u jezeru utopio kao plivač.

ZAGREB - Meštrovićeva malo poznata skulptura "Djevočica u molitvi'' iz 1915. prodana je na držabi u londonskoj aukcijskoj kući u Sotheby’s za 50 tisuća funti, odnosno 440 tisuća kuna, priopćila je danas Meštrovićeva obitelj. Gotovo stotinu godina taj prvi brončani odljev skulpture bio je u vlasništvu obitelji poznatog londonskog kolekcionara, a originalni sadreni model "Djevočice u molitvi'' (nazvane i "Sirotica'') čuva se u Gliptoteci HAZU u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙