FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 31. srpnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - Hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac objavio je u srijedu širi popis kandidata za prijateljsku utakmicu s Lihtenštajnom koja se 14. kolovoza igra u Vaduzu. "Nama izbornicima je ovo neugodan termin jer velik broj igrača je u središnjem dijelu priprema za novu sezonu, a vrućine su iznimno velike. Mi ćemo u ovoj akciji najviše raditi na realizaciji, a brinut ćemo o tomu da se ne dogodi nepredviđena ozljeda", kazao je izbornik Štimac. Izbornik je dao slobodno Ivanu Striniću čija supruga očekuje dijete upravo u ovom terminu, a zbog ozljeda na popisu nema Nike Kranjčara, Matea Kovačića i Sammira.

ZAGREB - Hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac objavio je u srijedu širi popis kandidata za prijateljsku utakmicu s Lihtenštajnom koja se 14. kolovoza igra u Vaduzu. S popisa od 23 igrača u Vaduz će putovati njih 20, od čega dva vratara i 18 igrača, a konačni popis od 20 igrača izbornik će objaviti tri dana prije okupljanja.

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Hrvoje Milić (Rostov), Igor Bubnjić (Udinese), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Josip Šimunić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos)

Vezni igrači: Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev), Arijan Ademi (Dinamo), Milan Badelj (HSV), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Alen Halilović (Dinamo), Ivan Perišić (Wolfsburg)

Napadači: Ante Rebić (Split), Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar), Nikola Kalinić (Dnipro), Nikica Jelavić (Everton).

ZAGREB - Glavni tajnik Uefe Gianni Infantino izrazio je pozitivno mišljenje o dosadašnjim naporima Hrvatskog nogometnog saveza u borbi protiv rasizma i huliganizma na stadionima, objavljeno je u srijedu na internetskom portalu HNS-a nakon sastanka u sjedištu Uefe u Nyonu. Na sastanku vodstva HNS-a sa glavnim tajnikom Uefe istaknuto je da će HNS i hrvatski klubovi nastaviti činiti sve kako bi slali snažne poruke u borbi protiv svih oblika huliganizma, rasizma, nacionalizma i drugih protuzakonitih aktivnosti na stadionima. "U tom kontekstu očekuje se učinkovita pomoć državnih institucija u odstranjivanju huligana koji ne biraju metode u nanošenju štete hrvatskom nogometu u cjelini", kaže se u priopćenju koje je objavio HNS. U izaslanstvu Hrvatskog nogometnog saveza bili su predsjednik Davor Šuker i izvršni predsjednik Damir Vrbanović.

SPLIT - Trener splitskog Hajduka Igor Tudor je izjavio kako njegova momčad očekuje dobar rezultat u sutrašnjoj utakmici trećeg pretkola Euorpske nogometne lige protiv gruzijskog predstavnika Dila Gori, koja će se igrati na Poljudu, ali da Splićani neće zapasti u euforiju nakon dobrih rezultata na početku ove sezone. On je za momčad Dila Gori rekao da je ozbiljna momčad koja igra moderan nogomet. "Oni igraju s tri napadača i imaju dobre driblere, a to znači da su i pojedinačno, ali i kao kolektiv kvalitetni", istaknuo je Tudor. Predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić izvjestio je kako je iz Uefe stiglo "pismo namjere" u kojem se upozorava na incidente što su ih Hajdukovi navijači počinili na utakmici u Skopju protiv Turnova u uzvratu drugog pretkola Europske lige. "Uefa je upozorila na neprikladne transparente i bacanje baklji naših navijača na utakmici u Skopju. Hajduk je žigosan", rekao je Brbić, dodavši da će se o ovim incidentima raspravljati na sastanku u Uefi zakazanom za 22. kolovoza. Brbić je pozvao navijače Hajduka na dostojanstveno ponašanje u sutrašnjoj utakmici protiv Dila Gori na Poljudu.

BARCELONA - Hrvatska plivačica Sanja Jovanović nije se uspjela plasirati u finale discipline 50m leđno na SP u Barceloni, nakon što je u poslijepodnevnom polufinalu bila 15. sa vremenom 28.60 sekundi, a u finale je išlo osam najboljih. Sanja Jovanović je u jutrošnjim kvalifikacijama imala 16 stotinki bolje vrijeme, no i sa tim rezultatom bi opet bila 15. u polufinalu.

KATOWICE - U četvrtoj etapi 70. izdanja Utrke kroz Poljsku, koja je u srijedu vožena od Tarnowa do Katowica u dužini od 231 kilometra, pobijedio je Amerikanac Taylor Phinney (BMC), a najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (RadioShack) bio je 123., ali se i dalje nalazi na 9. mjestu ukupnog poretka. U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Poljak Rafal Majka, a slijede Kolumbijac Sergio Henao sa 4 sekunde zaostatka, te Francuz Christophe Riblon sa 6 sekundi. Kišerlovski, koji je na 9. mjestu ukupnog redoslijeda, ostao je na 16 sekundi zaoastatka. Utrka završava u subotu, 3. kolovoza, pojedinačnim kronometrom (Wieliczka - Kraków, 37 km).

OSIJEK - Na Europskom prvenstvu u streljaštvu u Osijeku u srijedu je nastupio posljednji hrvatski strijelac junior Leon Luka Ćelić koji je u disciplini MK pištolj 25 metara zauzeo 15. mjesto. Ćelić je odlično gađao u brzoj paljbi, dok je bio slabiji u preciznom gađanju, pa je sa 568 krugova završio na 15. mjestu, što je kvalitetan rezultat budući da mu je ovo bilo prvo veliko natjecanje. Zlato je osvojio Ukrajinac Pavlo Korostylov koji je ujedno postavio novi svjetski sa 590 krugova. Drugo mjesto pripalo je Rusu Nikiti Suhanovu (582), a treće njegovom sunarodnjaku Pavelu Judinu (579).

SOFIJA - Nakon pobjeda nad Mađarskom i SAD-om, hrvatski su rukometaši svladali na Olimpijskim igrama gluhih, koja se od 26. srpnja do 4. kolovoza održava u Sofiji, i reprezentaciju Njemačke sa 35:24 (18:15). "Zadovoljan sam rezultatom, ali ne i igrom u prvom poluvremenu. Ponovno je naš najbolji igrač i strijelac bio Oliver Lušić. Zadovoljan sam i učincima Šagovca i Bošnjaka, ali njima će se još netko morati pridružiti ukoliko želimo pobijediti i u polufinalnom susretu u kojem nas čeka bolji iz susreta Turska i Srbija", kazao je izbornik Voja Bjegović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙