FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 20. srpnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12,30 sati:

ZAGREB - U utakmici 2. kola Prve HNL Dinamo je u petak na stadionu u Maksimiru svladao Zadar sa 3-0, a strijelci su bili Kramarić (56, 88) i Čop (90). U subotu igraju Slaven Belupo - Hrvatski dragovoljac, Istra 1961 - Split, u nedjelju Hajduk - Rijeka, a u ponedjeljak Osijek - Lokomotiva.

MONTE CARLO - Olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković nastavila je svoj pobjednički niz na mitinzima "Dijamantne lige" i u Monte Carlu. Perković je u petak u svom šestom ovogodišnjem nastupu u "Dijamantnoj ligi" ostvarila i šestu pobjedu hicem od 65,30 metara, te je istaknula da je to odličan rezultat s obzirom da je u punom treningu. Drugo mjesto zauzela je Barrios sa 64,24 m, a treće Amerikanka Gia Lewis-Smallwood sa 63,63 m. "Natjecanje je bilo jako zanimljivo. Dala sam sve od sebe, iz serije u seriju sam bila sve bolja, i jako sam ponosna na to jer sam još jednom pokazala da mi je glava na mjestu. Osjećala sam se odlično, no krug je bio suviše klizak, a tada teško možete kontrolirati tehniku, a mi koje bacamo na tehniku, a ne na snagu, u velikom smo zaostatku. Nijedna od nas danas nije bila u najboljoj formi. No, osvojila sam još četiri boda i bacila preko 65 metara, što je odlično s obzirom da sam u punom treningu. Na SP u Moskvi će biti jako zanimljivo, i držite fige da ostanem zdrava i napravimo šou", kazala je Sandra Perković nakon mitinga u Monte Carlu.

MONTE CARLO - Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić zauzela je treće mjesto na mitingu "Dijamantne lige" u Monte Carlu s preskočenih 1,98 metara, dok je Ana Šimić natjecanje završila na šestom mjestu s preskočenih 1,92m. Pobijedila je Amerikanka Brigetta Barrett sa 2,01m, dok je drugo mjesto zauzela Ruskinja Ana Čičerova sa 1,98m. U redoslijedu "Dijamantne lige" kod visašica vodi Čičerova sa 11 bodova, druga je Školina s osam, dok Barrett i Vlašić imaju po sedam. Natjecanje u Monte Carlu bilo je posljednje za Vlašić prije završnih priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Moskvi. Dvostruka svjetska prvakinja (Osaka 2007, Berlin 2009) po treći će naslov krenuti u kvalifikacijama 15. kolovza, dok je finale na programu 17. kolovoza.

BOGOTA - Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Bogoti, on je u četvrtfinalnom susretu nadvisio petog nositelja Francuza Adriana Mannarina sa 7-6 (5), 7-6 (3) nakon sat i 40 minuta igre. Bio je to dvoboj u kojem niti jedan igrač nije izgubio svoj početni udarac, a u oba "tie-breaka" Karlović je rano došao do prednosti koju je uspio pretvoriti u set. U polufinalu će Karlović igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, s kojim je do sada igrao samo jednom i to 2011. u Queenns Clubu i izgubio.

LIEPAJA/ZAGREB - Hrvatska muška košarkaška reprezentacija do 18 godina starosti izgubila je susret 2. kola skupine D na Europskom prvenstvu u Latviji, bolji od naših igrača bili su Turci sa 84-76 (22-27, 21-18, 22-12, 19-19). Hrvatsku je predvodio Domagoj Bošnjak sa 19 koševa, a Tursku Kenan Sipahi sa 21 ubačajem. Nakon dva kola Hrvatska ima pobjedu i poraz, a Turska dvije pobjede.U 3. kolu, posljednjem u prvoj fazi natjecanja, Hrvatska će u subotu igrati protiv Engleske.

BARCELONA - Španjolski nogometni prvak Barcelona u petak je objavila kako je Tito Vilanova (44) odstupio s mjesta trenera prve momčadi zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. Vilanova je prošloga ljeta na klupi Barcelone zamijenio Josepa Guardiolu kojemu je tri godine bio pomoćnik, ali je sredinom sezone proveo dva mjeseca na liječenju u New Yorku zbog raka grla. Tijekom Vilanovina liječenja momčad je vodio njegov pomoćnik Jordi Roura, a krajem sezone Vilanova se vratio na klupu. Iz Barcelone su poručili kako će ime novoga trenera objaviti početkom sljedećeg tjedna, a kao glavni kandidat slovi donedavni trener drugoligaša Girone Joan Francesc Ferrer "Rubi", kojega je Vilanova angažirao za pomoćnika za ovu sezonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙