FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 22. srpnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - Skupština Hrvatskog olimpijskog odbora na današnjoj je sjednici prihvatila preporuku Etičkog odbora HOO-a, te je izrekla mjeru ukora izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću zbog njegovih izjava na račun ministra Željka Jovanovića, jer su neprimjerenim i neprihvatljivim govorom u javnosti povrijeđena temeljna načela olimpizma, prije svega očuvanje dostojanstva pojedinca, i nanesena je šteta ugledu hrvatskog sporta, priopćio je Hrvatski olimpijski odbor. U intervjuu za radio Soundset Plavi 15. ožujka Zdravko Mamić je među ostalim izjavio kako ministar Jovanović mrzi sve što počinje sa "hrvatski" jer ima krvna zrnca koja pretežu na onu stranu koja mrzi sve hrvatsko, te da je on uvreda za hrvatski mozak i hrvatskog čovjeka. Inače, ukor je osim upozorenja jedina mjera koju Skupština HOO-a može izreći kada se ne radi o članici HOO-a ili osobi koja je član nekog tijela HOO-a, kao što je to u slučaju Zdravka Mamića.

ZAGREB - Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u drugo kolo teniskog WTA turnira u Bakuu nakon što je u prvom kolu, nakon 40 minuta igre, sa 6:1, 6:0 svladala domaću tenisačicu Nazrin Jafarovu. U drugom kolu Donna Vekić će igrati protiv bolje iz susreta dvije Ukrajinke Veronike Kapshay, 279. na WTA ljestvici, i Tetyane Arefejeve, 277. na WTA ljestvici.

ZAGREB/SARAJEVO - Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva koje se održava u Bosni i Hercegovini nakon što je danas pobijedila Tunis sa uvjerljivih 29-17 (11-8). Kod Hrvatske najbolji su bili Mario Vuglač sa 10 golova i Stipe Mandalinić sa 8 pogodaka. Hrvatski rukometaši sutra imaju dan odmora, a četvrtfinalna utakmica protiv Brazila igra se u srijedu. "Obrana nam je danas bila izvanredna, svih 60 minuta bila je na visokom nivou i zbog toga sam posebno zadovoljan. Izborili smo četvrtfinale, ali ne treba sada visoko poletjeti, treba se spustiti, biti smiren i pripremiti se za četvrtfinale u kojem nas čeka Brazil", rekao je izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Slavko Goluža.

SPLIT - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović odgovarajući danas u Splitu na pitanja novinara u vezi sportske inspekcije izjavio je kako će trebati mjesec dana da se analizira dokumentacija Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora. On vjeruje da će rad sporstske inspekcije, kako se izrazio, vrlo brzo dati rezultate kako "kroz prevenciju tako i kroz represivne mjere koje će biti potrebne gdje god se krši zakon".

ZAGREB - Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva taekwondo federacija dodijelila je Ani Zaninović nagradu za fair-play u konkurenciji tisuću natjecatelja iz 150 država koliko ih se našlo na Svjetskom prvenstvu u Meksiku, priopćio je Hrvatski taekwondo savez. Ta je nagrada pokušaj iskupljenja i javno priznanje da je Ani Zaninović zbog sudačke pogreške oduzet naslov svjetske prvakinje, naslov kojim bi obranila titulu osvojenu 2011. u Koreji u Gyeongyu. Mala je utjeha i činjenica da sudac koji je Korejki donio zlato više nije sudio do kraja svjetskog prvenstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙