FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 29. srpnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12,30 sati:

ZAGREB - Nogometaši Hajduka preuzeli su prvo mjesto na ljestvici nakon nedjeljnih utakmica 3. kola Prve HNL zahvaljujući visokoj 3-0 pobjedi na gostovanju kod gradskog suparnika Splita, dok su Rijeka i Dinamo na Kantridi odigrali 0-0. Hajduk je već nakon pola sata imao prednost od 2-0 zahvaljujući golovima Caktaša (17- 11m) i Glumca (30-ag), a sve dvojbe o pobjedniku otklonio je Maglica (49) početkom nastavka. Hajduk i Dinamo sada imaju po sedam bodova, ali Hajduk ima bolju razliku pogodaka, treća je Lokomotiva sa šest bodova i utakmicom manje. Rijeka je četvrta s pet bodova, a Split peti s četiri. REZULTATI 3. KOLA: Hrvatski dragovoljac - Istra 1961 0-1, Zadar - Osijek 3-1, Rijeka - Dinamo 0-0, Split - Hajduk 0-3, a u ponedjeljak igraju Lokomotiva - Slaven Belupo.

UMAG - Španjolac Tommy Robredo pobjednik je ovogodišnjeg izdanja ATP turnira Croatia Opena u Umagu, on je u nedjelju u finalu uvjerljivo sa 6-0, 6-3 svladao Talijana Fabija Fogninija za malo više od sat vremena igre. Robredu je ovo 12. osvojeni turnir u karijeri, a drugi u 2013. godini. Fognini je do poraza od Robreda imao niz od 13 pobjeda zaredom, a prije dolaska u Umag je u protekla dva tjedna osvojio svoja prva dva turnira u karijeri, Stuttgart i Hamburg.

RIGA - Hrvatska muška košarkaška reprezentacija do 18 godina starosti nije uspjela drugu godinu zaredom osvojiti naslov europskog prvaka, ova generacija morala se zadovoljiti srebrom nakon što je u nedjelju u finalu u Rigi izgubila od Turske sa 74-81 (22-16, 15-22, 18-23, 19-20). Lovro Mazalin sa 15 i Paolo Marinelli sa 14 koševa predvodili su Hrvatsku, dok je Kenan Sipahi ubacio 19 poena za Tursku. Brončane medalje osvojili su Španjolci koji su u dvoboju za treće mjesto svladali domaćine Latvijce sa 57-56.

ZAGREB - Najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić zadržao je 15. mjesto na najnovijoj ATP ljestvici, baš kao i Ivan Dodig koji je i dalje 36. igrač svijeta, dok je Ivo Karlović pao za jedno mjesto i trenutno je na 88. poziciji. Najveći pad od hrvatskih tenisača doživio je Antonio Veić, za 24 mjesta, koji je sada 196. Među prvih deset tenisača svijeta nema promjena. Vrh ljestvice uvjerljivo drži srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Britanac Andy Murray, a treći je Španjolac David Ferrer.

SPLIT - Muška košarkaška ekipa splitskog sveučilišta osvojila je naslov prvaka na 12. Europskom sveučilišnom prvenstvu u košarci pobjedivši u nedjelju u finalnoj utakmici na Gripama momčad svučilišta Istanbula sa 70:43. Ovo je prvi puta da je jedna sveučilišna košarkaška ekipa iz Hrvatske osvojila titulu europskog prvaka i najveći je međunarodni sportski uspjeh nekog od naših sveučilišta od sjecanja samostalnosti Hrvatske.

STANFORD - Slovakinja Dominika Cibulkova osvojila je WTA turnir u Stanfordu pobijedivši u finalu Poljakinju Agnieszku Radwansku sa 3-6, 6-4, 6-4. To joj treći osvojeni turnir u karijeri i prva pobjeda protiv Agnieszke Radwanske u četiri međusobna dvoboja.

ATLANTA - Američki tenisač John Isner osvojio je ATP turnir u Atlanti nakon što je u finalu sa 6:7 (3), 7:6 (2), 7:6 (2) pobijedio Kevina Andersona iz Južne Afrike. Isner je tako tek u trećem pokušaju uspio pobijediti u Atlanti u kojoj ga je 2010. i 2011. u finalu zaustavljao sunarodnjak Mardy Fish.

CHICAGO - Nogometaši SAD-a osvojili su Gold Cup, prvenstvo Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba, nakon što su noćas u finalu na stadionu Soldier Field u Chicagu pobijedili Panamu 1-0. Pobjednički gol za Amerikance zabio je Brek Shea u 69. minuti. Reprezentaciji SAD-a to je peti naslov pobjednika Gold Cupa (1991, 2002, 2005, 2007, 2013).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙