FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 24. srpnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BAKU - Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Bakuu nakon što je u srijedu u 2. kolu pobijedila kvalifikanticu Ukrajinku Tetjanu Arefejevu sa 6:1, 6:2 nakon sat i pet minuta igre. U trećem kolu je čeka bolja iz susreta između Talijanke Nastassie Burnett, 148. na WTA ljestvici, i Ukrajinke Eline Svitoline, 71. tenisačice svijeta, od koje je i poražena u jedinom dosadašnjem međusobnom ogledu.

LYON - Petog dana natjecanja na IPC Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje se održava u Lyonu Branimir Budetić osvojio je brončanu medalju u disciplini disk za slabovidne atletičare. Budetić je do bronce stigao bacivši 38,67 metara što je njegov osobni rekord. Osim njega danas je u istoj disciplini nastupio i njegov klupski kolega Miljenko Vučić koji je zauzeo peto mjesto s daljinom od 33,34 metra. Novi svjetski prvak je Španjolac Kim Gonzalez Lopez, koji je bacio disk na daljinu od 46,39 metara, a srebrni je Rus Vladimir Andryushchenko s daljinom od 40,43 metra.U disciplini kugla za atletičarke s podkoljeničnom i nadkoljeničnom amputacijom danas je nastupila i Jelena Vuković, članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom Spektar iz Pule, koja je također zauzela peto mjesto. Nakon pet dana natjecanja u Lyonu hrvatski atletičari osvojili su četiri bronce i jedno srebro.

OSIJEK - Na Europskom prvenstvu u streljaštvu u Osijeku hrvatski strijelac Ivica Štritof osvojio je šesto mjesto u disciplini MK puška 50m ležeći. Štritof je ugodno iznenadio već samim ulaskom finale, budući da je uoči EP na natjecanjima imao puno lošije rezultate. U finalu je ostvario rezultat od 123.0 kruga što mu je donijelo šesto mjesto. Naslov europskog prvaka pripao je Francuzu Valerianu Sauveplaneu (208.8 krugova). U konkurenciji juniora u disciplini MK puška 50m trostav Borna Petanjek osvojio je 11. mjesto. Sa 1.151 krugom izjednačio je svoj najbolji rezultat u karijeri u ovoj disciplini, a finale mu je izmaklo za samo jedan krug. U ekipnoj konkurenciji hrvatski juniori zauzeli su 8. mjesto, a prvi su bili Nijemci.

PARIZ - Talijanski biciklist Marco Pantani i Nijemac Jan Ullrich, prvoplasirani i drugoplasirani na Tour de Franceu 1998., nalaze se na popisu biciklista koji su koristili doping EPO na toj utrci, navodi se u izvješću istražnog povjerenstva francuskog Senata o borbi protiv dopinga. Marco Pantani, koji je preminuo 2004., osvojio je 1998. Giro d'Italia i Tour de France. Nije bio pozitivan ni jednom tijekom svoje karijere, iako je isključen s Gira 1999. zbog povišenog hematokrita. Ullrich je u lipnju priznao da se dopingirao tijekom karijere, ali tada nije govorio o krvnim autotransfuzijama ni o EPO-u.

LONDON - Vlasnik engleskog prvoligaša Liverpoola John W. Henry ismijao je zadnju ponudu Arsenala za Luisa Suareza, nakon što su "topnici" ponudili samo funtu više od prethodnih 40 milijuna funti za urugvajskog napadača. Neobična ponuda u visini od 40 milijuna i jednu funtu imala je za cilj aktivirati otkupnu klauzulu u ugovoru Urugvajca koja iznosi 40 milijuna funti. Liverpool sada mora obavijestiti nogometaša o interesima Arsenala. Arsenal je već ranije iznio jednu ponudu za Suareza koju je Liverpool odbacio, tvrdeći kako nema obvezu prodati napadača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙