FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 21. srpnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

PULA - Svečanim programom, tradicionalnim vatrometom, 3D mappingom te projekcijom komedije "Majstori" redatelja Dalibora Matanića večeras je u pulskoj Areni otvoren Nacionalni program ovogodišnjeg 60. Festivala igranog filma u Puli. Festival će ove godine titulu najdugovječnijeg i najposjećenijeg hrvatskog filmskog opravdati s rekordna 24 filmska naslova u nacionalnom programu s time da će 14 filmova biti prikazano u glavnoj selekciji te još deset kao koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom. Festival su otvorili predsjednik Republike Ivo Josipović i ministrica kulture Andreja Zlatar Violić, ocjenjivačkim sudom nacionalnog programa predsjedat će redatelj i scenarist Petar Krelja. Uz njega će filmove ocjenjivati i producent Stanislav Babić, glumica Gordana Gadžić, direktor fotografije Slobodan Trninić i redatelj i montažer Damir Čučić. U sklopu svečanosti otvaranja prikazan je i videokolaž u kojem je kroz pokretne slike ispričana povijest 60 godina festivala.

DUBRONIK - Na tvrđavi Lovrijenac večeras je izvedena Euripidova tragedija "Medeja" u režiji Tomaža Pandura čime je otvoren dramski program ovogodišnjih 64. Dubrovačkih ljetnih igara. Tekst predstave adaptirao je Darko Lukić, dramaturg je Livija Pandur a scenografija je djelo hrvatsko-austrijskog dizajnerskog kolektiva Numen, gostimografkinja je Danica Dedijer, a autori glazbe su članovi slovenskog dua Silence. Festivalski dramski ansambl predvodi Alma Prica koja je za ovu ulogu dobila nagradu Hrvatskog glumišta u predstavi igraju još i Bojan Navojec, Livio Badurina, Ivan Glovatzky, Romana Nikolić, Damir Markovina, Kristijan Potočki, Andrej Dojkić, Petar Cvirn, Tomislav Krstanović, Jure Radnić, Ivan Magud, Adrian Pezdirc i Ivan Ožegović.

DUBROVNIK/ŠIPAN - Izložba 10-ak grafika hrvatskog akademskog slikara Fadila Vejzovića otvorena je večeras u hotelu Šipan u šipanskoj luci. Umjetnik se predstavio ženskim aktovima u pokretu i mediteranskim pejzažima, među kojima se posebno izdvajaju prikazi šipanskih vrtova nastalih tijekom slikarevih čestih boravaka na otoku. Izložbu je otvorio likovni kritičar Andrija Seifrid, koji je uz ostalo, istaknuo da na ovim grafikama Fadil Vejzović još jednom ukazuje na izuzetan osjećaj za mediteranski kolorit.

DUBROVNIK - Pod nazivom "Sretan rođendan mr. Britten" večeras je u sklopu glazbenog dijela programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara u atriju Kneževa dvora nastupio Dubrovački simfonijski orkestar i Zagrebački kvartet pod ravnanjem Gianluche Martinenghija kako bi se obilježila stogodišnjica rođenja tog slavnog engleskog skladatelja. Kao solistica na koncertu u povodu 100. rođendana Benjamina Brittena nastupila je ruska pijanistica Natalija Trull koja je izvela Brittenove "Simple Symphony" za gudački orkestar te Joung Apollo i varijacije na temu Franka Bridgea.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙