FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobexi u blagom plusu zahvaljujući dionici HT-a

ZAGREB, 17. srpnja 2013. (Hina) - Indeksi Zagrebačke burze bili su oko podneva u blagom plusu, ponajviše zahvaljujući oporavku cijene dionice HT-a drugi dan zaredom, u inače mirnoj trgovini pred skorašnji početak sezone objave polugodišnjih poslovnih rezultata kompanija.

Crobex indeks oko podneva bio je u plusu 0,06 posto, na 1.836 bodova, a Crobex10 0,38 posto, na 1.031 bod.

Redovni promet dionicama iznosio je gotovo 4 milijuna kuna, što je otprilike 2 milijuna više nego jučer u ovo doba.

„I danas je u fokusu investitora dionica HT-a. Dotaknuvši prije dva dana povijesno najnižu razinu do 169 kuna, cijena te dionice napravila je dvostruko dno, i logično je da se sada oporavlja“, kaže Siniša Gašparević, investicijski savjetnik u Sektoru riznice i investicijskog bankarstva Banke splitsko-dalmatinske.

Dionica HT-a je najlikvidnija, s prometom koji je do podneva dosegnuo 2,8 milijuna kuna. Po skoku cijene za 3,32 posto, na 178,7 kuna, ujedno je i najveća dobitnica.

Crobex, pak, jača zahvaljujući oporavku cijene dionice HT-a, dodaje Gašparević.

„S obzirom na težinu koju ima dionica HT-a u Crobexu, rast njezine cijene za 3 posto rezultira rastom Crobexa za 0,25 posto“, ističe Gašparević.

A po tehničkoj analizi, Crobex sada nalazi podršku na 1.810 bodova, gdje se nalazi njegov rastući 20-dnevni pomični prosjek.

„Prvi otpor, pak, nalazi mu se na 1.843 boda, gdje je njegov padajući 50-dnevni pomični prosjek, a sljedeći na 1.855 bodova, gdje je njegov 200-dnevni pomični prosjek“, zaključuje Gašparević.

Ostalim dionicama trgovanje je slabo, pri čemu većini cijena stagnira.

Po znatnijem gubitku, na 4,26 posto, izdvaja se dionica Liburnija Riviera Holdinga. Trenutno se njome trguje po cijeni od 2.250 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙