FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: ne očekuju se veći pomaci na tržištu

ZAGREB, 17. srpnja 2013. (Hina) - Na Zagrebačkoj se burzi ni danas ne očekuju veći pomaci Crobexa, a takvo mirno trgovanje moglo bi se nastaviti sve do objave polugodišnjih financijskih izvješća domaćih kompanija.

Svih 7 analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u anketi Hine, danas očekuje stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks ojačao je jučer 0,54 posto, na 1.835 bodova, najvišu razinu u mjesec dana, a Crobex10 0,61 posto, na 1.027 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 6,8 milijuna kuna, što je oko 400.000 kuna više nego prethodnoga dana.

Najveći promet, 2,05 milijuna kuna, ostvaren je dionicom HT-a, pri čemu joj je cijena porasla 1,27 posto, na 174,18 kuna. Tom dionicom obavljana je i blok transakcija, u vrijednosti 2,16 milijuna kuna, po cijeni od 173 kune.

„Domaćim tržištem vlada ljetna letargija. Među ionako malim brojem dionica kojima se trguje, u fokusu su tek izdanja HT-a i turističkih tvrtki. Mislim da većih pomaka na tržištu neće niti biti sve do objave financijskih izvješća za prvu polovinu godine“, kaže Matko Bošković, direktor Direkcije za investicijsko bankarstvo Centar banke.

Od zvučnijih imena, objavu poslovnih rezultata za prvih šest mjeseci Podravka je najavila za 18. srpnja, Končar Elektroindustrija za 25. srpnja, a HT i Ericsson Nikola Tesla za 26. srpnja.

A nakon osam dana neprestanog rasta, na Wall Streetu je u utorak S&P 500 indeks pao zbog slabih poslovnih rezultata nekoliko kompanija, ali i zbog opreza ulagača uoči izvješća predsjednika Feda Kongresu o monetarnoj politici.

Dow Jones oslabio je 0,21 posto, na 15.451 bod, dok je S&P 500 skliznuo 0,37 posto, na 1.676 bodova, a Nasdaq indeks 0,25 posto, na 3.598 bodova.

Predsjednik američke središnje banke Ben Bernanke danas će u Kongresu podnijeti izvješće o monetarnoj politici.

Zbog toga se jutros i na azijskim i europskim burzama trguje oprezno.

„S tehničke strane, i Dow Jones i S&P su u području prekupljenosti i po dnevnim, i po tjednim te mjesečnim grafovima. Ipak, s obzirom na snažne rezultate američkih banaka, svaka korekcija bit će vjerojatno kratkoga vijeka“, zaključuje Bošković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙