FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 13. srpnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović poručio je danas saborskim zastupnicima koji jučer nisu prihvatili SDP-ovu inicijativu za promjenu Ustava kako imaju osam tjedana, do nastavka saborskog zasjedanja u rujnu, da shvate "osam riječi" kojima njegova stranka želi dopuniti Ustav i uvesti nezastarjevanje teških ubojstava iz političkih pobuda. "Nije prošlo prvi put, no do sredine rujna ima osam tjedana, što je jedna riječ svaki tjedan, pa možda shvate oni kojima je bilo prebrzo ili prenaglo", rekao je Milanović.

ZAGREB - Nakon očevida dvaju prometnih nesreća na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca u smjeru mora vozi se u koloni vrlo sporo već od čvora Lučko, te na zagrebačkoj obilaznici od čvorova Buzin (kolona oko dva kilometra) i Jankomir (kolona oko tri kilometra), a pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko jedan kilometar, izvijestio je prijepodne Hrvatski autoklub (HAK). Uklonjena su vozila iz tunela Plasina nakon prometne nesreće, a kolona je između čvorova Brinje i Perušić prema moru oko 18 kilometara.

DUBROVNIK - Zračna luka Dubrovnik u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je osam posto bolje rezultate nego u istom razdoblju prošle godine, doznaje se danas u toj zračnoj luci. Tako je od 1. siječnja do 30. lipnja kroz Zračnu luku Dubrovnik prošlo 546.696 putnika, a u istom razdoblju prošle godine 506.166.

KARLOVAC - Pučka pravobraniteljica Lora Vidović od predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina zatražila je očitovanje na pritužbe članova obitelji ubijenih rezervista bivše JNA na Koranskom mostu 1991. jer još nisu primili pravomoćnu presudu osuđenom za ta ubojstva Mihajlu Hrastovu, zbog čega traže i pokretanje disciplinskog postupka protiv sudaca, pa i Hrvatina.

SPLIT - U akciji pomorske policije jučer je na području PU splitsko-dalmatinske zbog nedozvoljenog glisiranja unutar 300 metara od obale zatečeno i kažnjeno 20-tak osoba, doznaje se danas u splitskoj policiji. Policija je akciju provodila jučer od 10 do 18 sati, u cilju prevencije i sankcioniranja osoba koje glisiraju u blizini obale, te zbog veće sigurnosti kupača i sudionika u pomorskom prometu.

POŽEGA - Vožnja trojice prijatelja na traktoru sinoć je tragično završila za 25-godišnjaka koji je u mjestu Brodski Drenovac kraj Požege pao s traktora kojim ga je potom pregazio 30-godišnji alkoholizirani vozač. Mladić je preminuo na mjestu nesreće, a protiv 30-godišnjeg vozača, kojemu je alkotestiranjem izmjereno 1,94 promila alkohola u krvi, slijedi kaznena prijava.

ZAGREB - Veći broj pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i policije još uvijek tragaju za 22-godišnjom Australkom, Carlom Veronicom Hulls koja je jučer nestala na brdskom području iznad Omiša. Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić jutros je priopćio kako je Australka posljednji put viđena jučer na putu prema Fortici na padinama Omiške Dinare, gdje se odvojila od grupe i od tada joj se gubi trag. Potraga za njom traje od jučer u 14,30 sati.

SPLIT - Festival elektronske glazbe Ultra Europe, koji se od jučer popodne do rano jutros održavao na splitskom stadionu Poljud, prošao je mirno i bez incidenata, izvijestila je splitska policija. "Nije bilo potrebe za policijskom intervencijom uvjetovanom stanjem javnog reda i mira na javnom okupljanju s obzirom na veći broj domaćih i stranih posjetitelja", kazala je Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske.

ZAGREB - Zagrebačko histrionsko ljeto otvara se večeras premijerom komedije "Muke po Iveku", hrvatskom verzijom trideset godina starog velikog kazališnog hita "Run For Your Wife" Raya Cooneya, koji je u histrionskoj obradi smješten u današnji Zagreb. Ovogodišnja središnja predstava Histrionskog ljeta prati zagrebačkog taksista Ivana Kovača koji vodi dvostruki život, kao Ivek Purger i Ive Tovar, razapet između dvije žene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙