FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 29. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ŠIBENIK - Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić danas je izrazio sućut obitelji policajca kojega je sinoć u Kijevu nožem ubio 61-godišnjak, protiv kojega je u tijeku kriminalističko istraživanje pod sumnjom da je počinio teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva. Kostanić je na konferenciji za novinare u Šibeniku zaželio brz oporavak drugom policajcu, kojega je osumnjičeni sinoć teško ozlijedio, ali je izvan životne opasnosti. Sinoć oko 20 sati u Kijevu je na dvojicu policajaca, koji su intervenirali u njegovoj kući zbog dojave o obiteljskom nasilju, nasrnuo 61-godišnjak i pritom ih izbo nožem. Jedan je preminuo na putu do bolnice, dok su drugome liječnici konstatirali teške ozljede.

ZAGREB - Pirotehničar Ivan Dončević sinoć je počinio samoubojstvo u svojoj kući u mjestu Haganj kraj Vrbovca, izvijestio je danas predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e Grada Zagreba Mirko Ljubičić, apeliravši na odgovorne da zaustave tragediju pirotehničara, mahom hrvatskih branitelja, koji štrajkaju do postizanja dogovora o potpisivanju novog kolektivnog ugovora. "Jedan kolega je izvršio suicid i to je prva žrtva, a preko 60 pirotehničara do sada je poginulo u razminiranju. Pozivamo svu hrvatsku javnost da te njihove nemilosrdne gazde natjeraju da život učine bolji svima, a ne samo njima", izjavio je Ljubičić za Hinu.

JADOVNO - Uoči komemorativnog skupa Dan sjećanja na Jadovno, u znak sjećanja na žrtve ustaških logora na tom području, nedaleko od tog mjesta kraj Gospića 40-ak pripadnika braniteljskih udruga organizirali su svoj skup s porukom da su brojke s kojima se barata na komemorativnom skupu povijesni falsifikat. Mile Biondić je u ime Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Grada Rijeke tom prilikom poručio kako skup u Jadovnom širi ružnu sliku o Hrvatima i Hrvatskoj kao državi koja je stvorena na etničkom čišćenju i na krvi.

SPLIT - Zbog podvođenja triju djevojaka, od kojih su dvije maloljetne, splitska policija uhitila je i Županijskom državnom odvjetništvu privela 43-godišnjaka iz Trogira. PU splitsko-dalmatinska izvijestila je danas kako je 43-godišnjak osumnjičen da je od prosinca 2011. do ožujka ove godine počinio više kaznenih djela podvođenja na štetu 20-godišnjakinje, 17-godišnjakinje i 19-godišnjakinje koja je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bila maloljetna.

ZAGREB - Jedna je osoba poginula u eksploziji koja je iz zasad nepoznato razloga noćas dogodila u vikendici u mjestu Lovrečka Velika kraj Vrbovca, izvijestila je zagrebačka policija. U kratkoj obavijesti policija je navela kako se eksplozija dogodila oko 3,30 sati iz zasad neutvrđenog razloga, te da je jedna osoba smrtno strdala.

ZAGREB - Filmskom redatelju Veljku Bulajiću sinoć je odlukom Festivala mediteranskih zemalja u Rimu dodijeljena Nagrada za životno djelo, nakon što je u rimskoj Filmskoj palači prikazan njegov film "Libertas" o životu i djelu velikog hrvatskog pisca Marina Držića. U obrazloženju nagrade ističe se da je Bulajić svojim filmovima hrvatsku i ex jugoslavensku kinematografiju izveo u svijet i time doprinijeo širenju mediteranske i europske kulture.

ZAGREB - Ulazak Hrvatske u Europsku uniju neće bitno utjecati na hrvatsku kinematografiju s obzirom na to da je naša zemlja već niz godina članica glavnih europskih filmskih programa, no očekuje nas dinamično razdoblje i veća konkurencija u svim područjima filmske djelatnosti, složni su u ocjeni predstavnici hrvatske filmske struke. Europa će sada za nas postati domaće tržište, bit će povoljniji uvjeti za distribuciju filmova u europskim kinima, što je dosad bilo teže jer se nismo mogli natjecati s američkim ili japanskim filmovima, rekao je u razgovoru za Hinu redatelj Vinko Brešan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙