FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 1. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati.

ZAGREB - Predstavnici Vlade i 11 sindikata javnih i državnih službi ni danas nisu uspjeli postići dogovor u postupku mirenja kako ne bi došlo do štrajka sindikata u srijedu, pa će se pregovori nastaviti u ponedjeljak, 3. lipnja. Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić je nakon četverosatnih pregovora izjavio kako je glavni prijepor između Banskih dvora i sindikata u tome što Vlada ne može pristati na sporazum koji zahtijevaju sindikati, a kojim bi se Vlade morala obvezati da će povećati koeficijente za javne i državne službe kada situacija u zemlji bude bolja.

ZAGREB - Državno odvjetništvo je od Haškoga suda i njegova tužiteljstva zatražilo dostavu dijela dokumentacije i dokaza sa suđenja bivšim čelnicima srbijanske službe državne sigurnosti Jovice Stanišića i Franka Simatovića, koji su prekjučer oslobođeni u Haagu, a radi korištenja tih dokumenata u kaznenim postupcima za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj. Taj je zahtjev, ističe DORH, upućen radi daljnjeg državnoodvjetničkog postupanja odnosno korištenja u kaznenim postupcima zbog ratnih zločina u kojima nadležna županijska državna odvjetništva već postupaju ili pak mogućeg formiranja novih predmeta vezano za podatke kojima se do sada nije raspolagalo.

VINKOVCI - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Spomen križa hrvatskim braniteljima na vinkovačkom Gradskom groblju danas je obilježena 22. obljetnica osnutka 109. brigade HV-a, čiji su pripadnici branili Vinkovce i okolicu u Domovinskom ratu, na bosutskoj bojišnici dugačkoj 70 kilometara. Bila je to prva pričuvna brigada u Hrvatskoj kroz čije postrojbe je prošlo više od 9600 pripadnika od kojih su 202 poginula, 640 ih je ranjeno, a za 24 se još uvijek traga.

SPLIT - Ovogodišnji Split Pride održat će se 8. lipnja kretanjem povorke LGBT osoba i građana koji ih podupiru od Đardina kroz ulice Kralja Tomislava i Marmontovu do Rive gdje će biti prigodni program, izvijestili su danas organizatori, ali i upozorili kako od gradskih vlasti još nisu dobili pisanu potvrdu za korištenje javnih prostora.

DUBROVNIK - U moru ispred jednog od hotela u blizini plaže Banje oko 2,10 sati noćas je uočen muškarac kako pluta u moru pa je izvučen na obalu, gdje mu je mrtvozornik konstatirao smrt, priopćila je danas Policijska uprava dubrovačko neretvanska, koja kaže da je riječ o finskom turistu. Obavljenim pregledom tijela, kako navodi policija, nisu pronađeni tragovi nasilja.

ZAGREB - Udruga tjelesnih invalida "TOMS" ograđuje se i oštro osuđuje bilo kakvo političko iskorištavanje Udruge, koja je anonimno pokušana u Trogiru predizbornim letcima u petak u noćnim satima, priopćila je Udruga "TOMS". Iako dobro surađujemo sa svim gradovima i općinama, u ova predizborna vremena nismo organizirali razgovore ni s jednim od čelnika lokalne samouprave, jer smo svjesni da bismo tako ispolitizirali rad udruge, a što su neodgovorni pojedinci pokušali noćašnjim anonimnim predizbornim letkom i zloupotrebom našeg imena u Trogiru, navodi " TOMS".

ZAGREB - U kampanji "Trebam te! Omogućimo maloj Maši djetinjstvo bez boli i svakodnevne patnje" za pomoć u liječenju četverogodišnje Maše Lučić iz Zaprešića do sada je prikupljeno oko 400.000 kuna, priopćili su danas organizatori te akcije, koji pozivaju građane da nastave pomagati u njezinoj borbi za zdravlje i život. Organizatori napominju kako je preostao još dug put do milijuna kuna koliko je potrebno prikupiti za operaciju u bolnici u Chicagu gdje bi Maša trebala otići za 15-tak dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙