FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 26. svibnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski sabor sutra će zasjedanje nastaviti raspravom o konačnom tekstu izmjena Zakona o državnom odvjetništvu koje, u skladu s propisima EU, predviđaju obvezu DORH-a da kroz zajedničke istražiteljske ekipe surađuje s nadležnim tužiteljstvima dviju ili više članica EU. Vlada naime predlaže u Zakon implementirati Okvirnu odluku Vijeća EU o zajedničkim istražiteljskim ekipama, što je i europski prioritet u borbi protiv trgovine drogom i ljudima te terorizma.

ZAGREB - SDP je danas oštro osudio te neprimjerenom i opasnom ocijenio poruku predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka s jučerašnjeg predizbornog skupa u Makarskoj kako HDZ i njegovi koalicijski partneri moraju na državnoj razini "demolirati ovu vlast". "Socijaldemokratska partija Hrvatske oštro osuđuje poziv predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka upućenog sinoć s predizbornog skupa HDZ-a u Makarskoj kako 'na državnoj razini moramo demolirati ovu vlast'. Smatramo takvu retoriku, makar ona bila primijenjena u predizborne svrhe, neprimjerenom i opasnom", navode iz SDP-a.

KNIN - HDZ u drugom izbornom krugu osvaja cijelu Hrvatsku, poručio je danas u Kninu predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, u sklopu posjeta stranačkim izbornim stožerima uoči drugog kruga lokalnih izbora iduće nedjelje. HDZ će u drugom izbornom krugu osvojiti cijelu Hrvatsku, a onda se dobro pripremiti za parlamentarne izbore, te će takozvanu socijaldemokraciju smjestiti na njeno mjesto, naglasio je Karamarko.

SPLIT - Kandidat HDZ-ove koalicije za splitskog gradonačelnika Vjekoslav Ivanišević danas je kao jedan od gradskih prioriteta, bude li izabran za gradonačelnika, biti preispitivanje sadašnjeg modela projekta "Naš Hajduk" koji, istaknuo je, loše funkcionira. "Projekt 'Naš Hajduk' loše funkcionira te ćemo preispitati postojeće stanje i u roku od tri mjeseca ponuditi rješenje za prevladavanje poteškoća u tom klubu", naglasio je Ivanišević na konferenciji za novinare u Splitu.

ŽUPANJA - Mrtvo tijelo 47-godišnje žene pronađeno je jutros u obiteljskoj kući u Soljanima kod Županje, a neslužbeno se doznaje da je policija privela njezina supruga kojega sumnjiči za ubojstvo. Vukovarsko-srijemska policija priopćila je kako su na tijelu vidljivi tragovi koji upućuju na nasilnu smrt, no da u interesu istrage ni oni niti Županijsko državno odvjetnišvo ne žele davati više informacija dok traje očevid.

KRIŽEVCI - Članovi Hrvatske udruge Transplant posadili su danas drvo života u Biblijskom vrtu mira kod osnovne škole na planini Kalnik, obilježavajući time Nacionalni dan darivanja i presađivanja organa 26. svibnja. Udruga je na taj način obilježila i desetu obljetnicu života s presađenim srcem Mirele Pandžić iz Zagreba i pete obljetnice Dražena Zemuna iz Križevaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙