FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 23. svibnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

BRUXELLES - Ustavni sud, koji je ukinuo Kurikulum zdravstvenog odgoja, nije se očitovao o meritumu stvari, nego o proceduri i ministarstvo znanosti i obrazovanja će odraditi ono što je sud odredio da je trebalo uraditi, izjavio je jučer u Bruxellesu hrvatski premijer Zoran Milanović. "Odluka Ustavnog suda, prema onome što su naše službe do sada analizirale, tiče se isključivo procedure i tumačenja članka 63 Ustava s kojim se mi možemo složiti ili ne moramo. Ali, Sud je to tako protumačio, iako tu postoje neke presude Europskog suda za ljudska prava, koje govore izričito drukčije. Mi ćemo tu odluku poštovati što se tiče procedure i ministarstvo će u proceduralnom smislu odraditi ono što Ustavni sud smatra da je trebalo biti odrađeno, a nije", rekao je Milanović.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović sinoć je izjavio kako poštuje odluku Ustavnog suda o Kurikulumu zdravstvenog odgoja, ali i istaknuo kako se ne mora složiti s tvrdnjom suda da je učinjena proceduralna greška, jer takvu tvrdnju smatra vrlo problematičnom. "Apsolutno prihvaćam odluku Ustavnog suda. Ne moram se složiti s njihovom tvrdnjom da je učinjena proceduralna greška, ali odluku suda poštujem. Posebno pozdravljam dio koji ističe vrijednost i kvalitetu zdravstvenog odgoja", rekao je ministar Jovanović gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a.

ZAGREB - Hrvatsko kulturno vijeće večeras je zatražilo ostavke ministara obrazovanja Željka Jovanovića, nakon odluke Ustavnog suda kojom je, kažu, Kurikulum zdravstvenoga odgoja proglašen neustavnim i nezakonitim, te unutarnjih poslova Ranka Ostojića, zbog izostanka MUP-ove reakcije na napade na volontere inicijative "U ime obitelji". "Nakon što je Ustavni sud ukinuo Kurikulum zdravstvenoga odgoja i na taj način potvrdio njegovu neustavnost i nezakonitost, ministar odgoja i obrazovanja u skladu s demokratskim načelima treba dati trenutačnu ostavku", navodi u priopćenju predsjednik tog vijeća Hrvoje Hitrec.

SPLIT - Odlučni smo pronaći rješenje za odlagalište Karepovac, poručio je sinoć kandidat SDP-ove koalicije za splitskog gradonačelnika Ivo Baldasar, nakon što je u društvu ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlović nazočio sastanku s predstavncima eko udruge i stanarima posvećenom rješavanju problema tog splitskog odlagališta. "Ja Karepovac doživljavam kao svoj osobni problem, kao tempiranu bombu u vlastitom dvorištu i tako ću mu pristupiti kao gradonačelnik", naveo je Baldasar na svojem Facebook profilu.

ZAGREB - Na HRT-u su i dalje problem međuljudski odnosi, istaknula je sinoć predsjednica ogranka Hrvatskog novinarskog društva na HTV-u Elizabeta Gojan, na tribini koja je na temu stanja na HRT-u okupila velik broj zainteresiranih u Novinarskom domu. "Problem su, naravno, međuljudski odnosi koji nisu bolji", rekla je Gojan koja je netransparentnim ocijenila nedavni natječaj za urednike na nacionalnom radiju i televiziji.

ZAGREB - Nagrađivana portugalska književnica Dulce Maria Cardoso gostovala je sinoć u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića gdje se sastala s hrvatskom čitateljskom publikom kojoj je govorila o svojem životu, o zemlji iz koje dolazi, te o romanima u kojima se nastoji baviti temama koje smatra etički bitnima. "Proza je jedna od onih stvari koje mogu promijeniti svijet, jer priče su te koje pokreću civilizacije", kazala je autorica, koja smatra da bi se umjetnost uvijek trebala baviti pitanjima boljeg i pravednijeg svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙