FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: predizborna tribina o upravljanju gradom

SPLIT, 8. svibnja 2013. (Hina) - Upravljanje gradom bila je tema okruglog stola kojeg je za građane Splita večeras organizirala nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Sanja Bilač i njena kandidatkinja za dogradonačelnicu Katarina Gudelj.

Gradska uprava bi, rekla je Katarina Gudelj, trebala biti tijelo koje je tu kako bi na što lakši način osiguralo rast, razvoj, napredovanje, generiranje novih poslova te rast gospodarstva na lokalnoj razini.

Grad se ne razlikuje bitno od nekog poduzeća, a kompanijom koja se zove Grad Split loše upravlja, rekla je Gudelj. Da se radi o poduzeću, ono bi odavno proglasio bankrot jer se proračun premašuje, minus nije nikada bio veći, a građani odlaze u druge gradove, kazala je kandidatkinja za dogradonačelnicu Nezavisne liste Sanje Bilač i Mladi Splita, u čijem je programu strategija unapređenja poslovanja gradske uprave grada Splita.

"I javna uprava i javna poduzeća su uspostavljena na načelu transparentnosti i rada za opće dobro. Transparentnost nije samo objava donesenih odluka, javne sjednice ili provođenje čim više kontrola unutar čim više sustava – ne, to su samo neke od mogućih preventivnih ili reaktivnih mjera na potencijalni problem", rekla je Gudelj.

Po njoj se transparentnost poslovanja postiže jedino kroz jasan, sveobuhvatan i dostupan model poslovnih procesa. Ciljevi unaprjeđenja gradske uprave su, napomenula je, uspostava jasnog i javno dostupnog modela rada gradske uprave i svih njenih poslovnih procesa, povećanje stupnja komunikacije među službama i timski rad, uspostava procesne organizacije i sustava odgovornosti, kontrola i mjerenje učinkovitosti izvršavanja poslovnih procesa, te kontrola trošenja proračunskog novca.

jedna je od točaka programa liste, a s ciljem direktnog utjecaja na rast lokalnog gospodarstva, odgovarala je na pitanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙