FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bilač: ne nasjedajte na Kerumove manipulacije

SPLIT, 18. travnja 2013. (Hina) - Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Sanja Bilač danas je javnost upozorila "da ne nasjeda na nove manipulacije gradonačelnika Željka Keruma koji i dalje svjesno i perfidno laže javnost kako nije dužan iako duguje preko 20 milijuna kuna poreza državi, a grad ostavlja u dugu većem od 350 milijuna kuna".

Svoje je izjave dokumentirala bonitetima Kerumovih tvrtki na čak 23 stranice iz kojih je, tvrdi Bilač, vidljivo da su njegove tvrtke iako u velikim gubitcima dobivale kredite od pojedinih banaka.

Novinare je podsjetila da "posljednje četiri godine konstantno razotkriva nered i rasipanje, ali i nerad aktualnog gradonačelnika čiji je "slogan osvojiti i iskoristiti" svima itekako dobro poznat.

"Opet priča bajke o svom bogatstvu i veleposjedima. Posljednje četiri godine je zaposlio preko 200 ljudi u gradu i gradskim tvrtkama. Unatoč tome što su mu od 2008. godine računi u blokadi, odobravani su mu kredit, pa slobodno možemo govoriti o kriminalu poput afera Credo i Karlovačke banke. Tko je odobravao kredite višestruko veće od vrijednosti samih tvrtki ? Tko će ih u konačnici vratiti? Građani?", upitala je Bilač.

Navela je da "mu je retorika ista kao i u kampanji za prethodne izbore, te se predstavlja kao veliki posjednik bez dugovanja, čovjek koji mrzi nepravdu, dijeli plaće i doktor je za novac. Bilač je dodala, "da bi u bilo kojoj zemlji zakona takav gradonačelnik, pretendent za novog gradonačelnika i saborski zastupnik s takvim dugovanjima završio u zatvoru".

Iz bilanci Kerumovih tvrtki, koje je Bilač podijelila novinarima, a javni su i dostupni na internetu, vidljivo je kako je njegovim zaposlenicima od 2008. do 2011. godine plaća s 4.434 kune pala na 2.593 kune.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙