FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osam kandidata za gradonačelnika podržalo Kodeks za Marjan

SPLIT, 30. travnja 2013. (Hina) - Osmero kandidata za gradonačelnika Splita na večerašnjoj su javnoj tribini podržali Kodeks za Marjan, kojim se traži sprječavanje daljnje devastacije te park šume i zabrana daljnje gradnje u njoj.

Kodeks od 25 točaka nedavno je izradilo Društvo Marjan, koje je i organiziralo njegovo večerašnje javno predstavljanje.

"Mi ćemo 12. svibnja na Dan Marjana objaviti rezultate izjašnjavanja kandidata za splitskog gradonačelnika o našem Kodeksu za Marjan. Onoga tko obeća štititi Park šumu od devastacije, a izigra obećanje, javno ćemo proglasiti lažovom", istaknuo je tajnik Društva Marjan Srđan Mladinić.

Mladinić je rekao kako su na večerašnje predstavljanje pozvali 12 od ukupno 13 kandidata za splitskog gradonačelnika na lokalnim izborima zakazanim za 19. svibnja.

Nismo pozvali aktualnog gradonačelnika Željka Keruma, koji se ponovno kandidirao za tu dužnost, pošto je on u svojem četverogodišnjem mandatu pokazao nebrigu za Park šumu Marjan, rekao je Mladinić. Zbog nebrige prema Park šumi Marjan isključen je iz Društva, čiji je počasni član postao automatski kao gradonačelnik, rekao je Mladinić.

Za dvoipolsatnog javnog predstavljanja, Kodeks za Marjan podržalo je svih osmero nazočnih kandidata za gradonačelnika ili njihovih izaslanika.

Kodeks za Marjan podžao je kandidat za gradonačelnika koalicije SDP/HNS/HSU Ivo Baldasar, kandidat koalicije HDZ/ HSP dr Ante Starčević/ HČSP/BUZ/HSLS Vjekoslav Ivanišević, kojega je na večerašnjoj tribini zastupao Tonči Blaževć iz splitskog HSLS-a. Kodeks za Marjan su podržale i neovisne kandidatkinje za splitsku gradonačelnicu Anđelka Visković, Sanja Bilač i Marijana Puljak, te neovisni kandidat Dragan Markovina. Potporu Kodesku dali su i kandidat za splitskog gradonačelnika Hrvatskog demokratskog slobodarskog saveza Dalmacije (HDSSD) Hrvoje Tomasović, kojega je večeras zastupala članica te stranke Selma Katunarić; te Damir Vidošević, kandidat Saveza za građansku i etičku Hrvatsku don Ivana Grubišića, kojega je zastupala članica Saveza Maja Dvornik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙