FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: počela međunarodna konferencija o lijekovima

DUBROVNIK, 6. svibnja 2013. (Hina) - Dvodnevna međunarodna konferencija "EU28: znanost, lijekovi, zdravlje – regulatorni sustav za budućnost" otvorena je danas u Dubrovniku u cilju pružanja pregleda europskog zakonodavstva o lijekovima te poticanja razmjene znanja, dijaloga i suradnje hrvatskih i europskih stručnjaka iz regulatornih tijela i farmaceutske industrije na području regulative lijekova.

Skup zajednički organiziraju Europska agencija za lijekove (European Medicines Agency, EMA) i hrvatska Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), a pokrovitelji su hrvatski predsjednik Ivo Josipović i Ministarstvo zdravlja.

Konferencija je organizirana uz potporu predpristupnog programa IPA Europske unije koji, između ostalog, potpomaže sudjelovanje država kandidata u aktivnostima europskih institucija.

Nazoči joj oko 250 sudionika - predstavnika državne uprave, javnog sektora i farmaceutske industrije iz zemalja članica EU, Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Kosova.

Konferencija je ujedno nastavak prethodnih EMA-inih konferencija održanih 2007. godine u Splitu, 2008. godine u Rijeci i 2011. godine u Zagrebu pod nazivima "Zakonodavstvo za lijekove – hrvatski put ka članstvu u EU", "EU regulatorna mreža – Izazovi i mogućnosti za Hrvatsku" i "Unaprijeđivanje sigurnosti pacijenta u Europi".

U prigodnoj riječi ravnateljica HALMED-a Viola Macolić Šarinić je istaknula da je do sada njihov glavni cilj uvijek bio udovoljiti visokim zahtjevima hrvatskog zakonodavstva iz područja lijekova i medicinskih proizvoda i pritom u svakome trenutku štititi interese pacijenata, njihovo zdravlje i sigurnost.

"Te ćemo zadatke s istim žarom i predanošću nastaviti obavljati i nakon što Hrvatska postane dio Europskog gospodarskog prostora", poručila je Macolić Šarinić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙