FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Šimić kazneno prijavio Vrbošića

OSIJEK, 16. travnja 2013.(Hina) - Miroslav Šimić, kojega je vijećnička većina na sjednici Gradskog vijeća 19. veljače izabrala za predsjednika, nakon što su vladajući napustili tu sjednicu uz tvrdnju da je sjednica neregularna, danas je kazneno prijavio aktualnog predsjednika Gradskog vijeća Josipa Vrbošića.

Na konferenciji za novinare koja je održana ispred zgrade Gradskog vijeća, Šimić je ustvrdio kako sumnja da je Josip Vrbošić, kojeg je Šimić pokušao smijeniti na toj sjednici u veljači, poslao Ministarstvu uprave krivotvorenu dokumentaciju sa sporne sjednice.

"Zbog toga tražim da nadležno Općinsko državno odvjetništvo i Ministarstvo uprave točno utvrde je li Vrbošić u priopćenju Ministarstvu naveo da je sjednica prekinuta ili završena. Ukoliko je u zapisniku navedeno da se sjednica prekida, a ne da je završena kako stoji u tonskom zapisu, onda je to krivotvorenje službene isprave i kažnjivo djelo", rekao je Šimić.

Svoje tvrdnje potkrijepio je i tonskim zapisom sa sjednice, a Šimić tvrdi i da je on regularno izabrani novi predsjednik Gradskog vijeća nakon što je oporbena većina 19. veljače smijenila Vrbošića kao predsjednika Gradskog vijeća.

Miroslav Šimić i na današnjoj je konferenciji pozvao gradsku upravu i gradonačelnika Krešimira Bubala da prihvate odluku o smanjivanju komunalnoga doprinosa, koja je izglasana na 28. sjednici Gradskog vijeća, 19. veljače. Istaknuo je kako Osječani mogu tužiti Grad Osijek za veće komunalne naknade. Najavio je kako će na predstojeće lokalne izbore izaći sa svojom nezavisnom listom za Gradsko vijeće.

Nezavisni osjećki gradski vijećnik Miroslav Šimić na konferenciji za novinare održanoj 12. travnja, izvijestio je kako je Ministarstvo uprave potvrdilo da su odluke osječkoga Gradskoga vijeća od 19. veljače, kada je smjenjen Josip Vrbošić, a on imenovan novim predsjednikom donesene u skladu sa zakonom i poslovnikom Gradskog vijeća.

Tajnica Grada Jadranka Nikolov danas je rekla da je Grad Osijek jučer zaprimio odgovor pomoćnika ministra uprave na upit vijećnika Miroslava Šimića, no da to nije upravni akt i nema obvezujuću snagu budući da između stalog ne sadrži upute o pravnom lijeku.

Odgovor je dobio vijećnik Šimić, predsjednik Gradskog vijeća Josip Vrbošić i gradonačelnik Krešimir Bubalo, rekla je Nikolov. Dodala je kako u odgovoru pomoćnika ministra uprave stoji da su odluke nakon što je završena sjednica Gradskog vijeća i vladajući napustili sjednicu donesene većinom glasova, što "nije problem, to je evidentno, no odluke se nisu mogle donositi budući da je sjednica završena".

Po njezinim riječima Josip Vrbošić je i dalje predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙