FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tipurić: vrijeme neoliberalnoga predatorskog kapitalizma mora biti iza nas

DUBROVNIK, 12. travnja 2013. (Hina) - U organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku danas je na dubrovačkom Sveučilištu održana Prva međunarodna znanstvena konferencija o korporativnom upravljanju s porukom da vrijeme neoliberalnoga predatorskog kapitalizma mora biti stavljeno iza nas.

"Cilj ove konferencije je poslati jasnu poruku da vrijeme neoliberalnoga predatorskog kapitalizma mora biti stavljeno iza nas", rekao je predsjednik programskog odbora te konferencije Darko Tipurić.

Iznio je podatak da su u posljednjih 30 godina plaće direktora u odnosu prema plaćama radnika od omjera 1:30 porasle na 1:500.

"Ulazimo u EU i - što se tiče korporativnog upravljanja, nažalost, bit ćemo na začelju. Pohlepu i lakomost treba zamijeniti pravednost i uključivanje svih u stvaranju zajedničkog dobra, pri čemu nam uzor trebaju biti skandinavske zemlje", rekao je Tipurić.

Istodobno s konferencijom održana je i akademska radionica namijenjena mladim znanstvenicima iz jugoistočne Europe.

Na konferenciji je predstavljeno oko 130 znanstvenih radova iz 33 zemlje. Tipurić je objasnio da se konferencija održava u trenutku u kojem smo svjedoci velikih skandala u korporativnom upravljanju, a iz perspektivne znanosti i struke pokušat će se osvijetliti neki najvažnijih problemi s tim u vezi, poput transparentnosti, uloge nadzornih odbora, menadžerskih plaća i slično.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙