FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završne riječi na suđenju za nesreću u Rudinama još sutra

SPLIT, 29. travnja 2013. (Hina) - Na suđenju za tešku željezničku nesreću koja se dogodila u srpnju 2009. godine u Rudinama na Županijskome sudu u Splitu završne riječi iznijela je danas optužba i dio branitelja optuženih, a ostali branitelji svoje će argumente iznijeti sutra.

Optužba ustrajava na tvrdnji kako su optuženi sudjelovali u nabavi i uporabi retardanta, čije je nanošenje na tračnice uzrokovalo nesreću, što su potvrdila vještačenja, rekla je zamjenica županijskoga državnog odvjetnika Rene Laura.

Branitelji koji su danas iznijeli završne riječi također su ostali pri svojim tvrdnjama, da su vještačenja, kojih je bilo dva tijekom dvije godine, nekompetentna, te da je retardant imao sve dozvole za uporabu. Završne riječi obrana će do kraja iznijeti sutra.

Za nesreću u Rudinama, u kojoj je pri iskliznuću nagibnoga vlaka poginulo šest i ozlijeđeno 55 putnika, optužnica Županijskoga državnog odvjetništva tereti bivšeg direktora HŽ-a Ivana Medaka, direktora tvrtke "Intrade" koja je za HŽ-a nabavljala retardant Ivana Tomaškovića, savjetnika u toj tvrtki Jozu Bazinu, šefa protupožarne zaštite HŽ-a u Splitu Dragu Rogulja i vatrogasca DVD-a Branka Tišljara.

Presuda se očekuje poslije 1. svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙