FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za "pošteno suđenje" Širić i Djedović odgovarat će u zasebnim postupcima

ZAGREB, 26. travnja 2013. (Hina) - Na zagrebačkom Županijskom sudu u ponedjeljak bi se trebalo odlučiti kada će početi suđenje bivšem dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza i nogometnom sucu Željku Širiću koji je, prema tvrdnjama USKOK-a uzimao novac za pošteno i korektno suđenje na utakmicama prve lige.

Širiću će se suditi zajedno s bivšim tajnikom NK Karlovca Nevenom Šprajcerom, koji je jedno vrijeme bio i tajnik Udruge prvoligaša, budući da je zbog pretrpljenog moždanog udara razdvojen postupak protiv bivšeg nogometnog suca i dužnosnika Stjepana Djedovića.

Sutkinja Gordana Mihela Grahovac Djedovića je izdvojila iz postupka na zahtjev njegove obrane, a nakon što se i USKOK usuglasio s mišljenjem vještaka da on nije raspravno sposoban.

Širić i Djedović optuženi su za primanje 30 tisuća eura mita za 'pošteno' suđenje Hajduku, a Širića se tereti i da se sa Šprajcerom dogovorio da njegovom klubu za 15 tisuća eura po sezoni također osigura 'pošteno' suđenje.

Optužnicu protiv trojice bivših nogometnih dužnosnika USKOK je podigao u srpnju prošle godine, nakon osmomjesečne istrage u kojoj je saslušano stotinjak svjedoka.

Uhićenje Širića, Djedovića i Šprajcera bio je nastavak antikorupcijske akcije 'Offside' u kojoj se istraživalo namještanje 12 prvoligaških utakmica. Taj je slučaj doživio i sudski pravorijek kojim je svih 15 optuženika, uglavnom nogometaša i dužnosnika kluba Croatia Sesvete, ali Varteksa i Međimurja, proglašeno krivima. Šestorica optuženih su se, pak, prije suđenja nagodili s USKOK-om, a među njima su bili i trojica organizatora namještanja utakmica - bivši trener u omladinskoj momčadi zagrebačkog Dinama Vinko Šaka, te dvojica slovenskih državljana Dino Lalič i Admir Suljič.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙