FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Urušavanje europskog tržišta pritisnulo poslovne rezultate Peugeot Citoena

PARIZ, 24. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Posrnuli francuski proizvođač automobila Peugeot Citroen priopćio je u srijedu da su mu se prihodi naglo smanjili u prvom tromjesečju zbog urušavanja automobilskih tržišta u Europi.

Ukupni su prihodi grupe smanjeni 6,5 posto i iznosili su 13 milijardi eura. Odjel automobila zabilježio je pad prihoda za 10,3 posto, na 8,7 milijardi eura.

U Europi prodaja vozila pala je 16,9 posto a smanjen je i tržišni udio. Ukupno je Peugeot Citroen prodao je u prvom tromjesečju ukupno 674.000 vozila, 2,5 posto manje nego godinu dana ranije.

Cijelo europsko tržište zabilježilo je u prvom tromjesečju 10-postotni pad prodaje a u ožujku smanjilo se osamnaesti mjesec zaredom, izvijestilo je Europsko udruženje proizvođača automobila (ACEA). Francusko je tržište pritom zabilježilo još dublji pad od europskog prosjeka, smanjivši se u prvom tromjesečju 14,6 posto u odnosu na prethodnu godinu.

U Peugeotu očekuju da će u cijeloj godini europsko tržište vozila pasti za pet posto.

Posrnuli francuski proizvođač pokušava se osoviti na noge nakon prošlogodišnjeg rekordnog gubitka od pet milijardi eura, kada su njegove rezultate pogodili urušena potražnja na europskom tržištu u uvjetima recesije i rast cijena sirovina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙