FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija razmišlja o prodaji 19 posto udjela u Rosneftu

MOSKVA, 11. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Ruska vlada razmišlja o prodaji 19-postotnog udjela u državnoj naftnoj kompaniji Rosneft u ovoj godini u sklopu planova o ubrzanoj privatizaciji pojedinih državnih poduzeća, rekao je ministar gospodarstva Andrej Belousov.

Planirana prodaja udjela u velikim poduzećima i bankama kasni, ali dužnosnici sada pokazuju veću žurbu u nastojanjima da dovrše prodaju imovine budući da usporeno gospodarstvo nagriza prihode od poreza.

"Na sastanku vladina kabineta spomenuo sam da moramo ubrzati opsežni proces privatizacije", rekao je Belousov novinarima nakon sastanka.

Vlada već dugo razmatra mogućnost prodaje udjela u Rosneftu, čija je tržišna vrijednost 77,5 milijardi dolara. Belousov podsjeća da je vlada već prodala jedan udio u Rosneftu britanskoj naftnoj kompaniji British petroleum.

BP je tako ove godine povećao udio u Rosneftu na 19,75 posto nakon što je ruska kompanija za 55 milijardi dolara kupila britansko-ruskog proizvođača nafte TNK-BP. U sklopu te transakcije BP je dobio 17 milijardi dolara u gotovini i 12,84 posto udjela u Rosneftu. Dodatnih 5,66 posto udjela BP je kupio od državnog energetskog holdinga Rosneftegaza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙