FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slabi rezultati u južnoj Europi i Francuskoj pritisnuli prodaju Carrefoura

PARIZ, 18. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Najveći europski lanac trgovina Carrefour izvijestio je u četvrtak o sporijem rastu usporedivih prihoda u prvom tromjesečju zbog teških uvjeta u Španjolskoj i Italiji, ali i pogoršanja rezultata u hipermarketima u matičnoj Francuskoj.

Drugi po veličini maloprodajni lanac u svijetu, nakon američkog Wal-Marta, objavio je da su mu prihodi u prvom tromjesečju iznosili 20,8 milijardi eura.

Ukoliko se izuzme utjecaj valutnih tečajeva i goriva, prihodi su porasli za 0,2 posto, u usporedbi s 0,4-postotnim rastom u četvrtom tromjesečju 2012.

U Francuskoj su prihodi bili niži za 1,4 posto, nakon 0,8-postotnog pada u četvrtom tromjesečju, također pogođeni negativnim kalendarskim i nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Pozorno praćena prodaja u Carrefourovim francuskih hipermarketima pala je za 2,9 posto, nakon 2-postotnog pada u četvrtom tromjesečju. Prodaja prehrambenih artikala zabilježila je ipak rast u promatranom razdoblju.

Carrefourovo matično tržište, ono francusko, na kojem ostvaruju više od 40 posto ukupne prodaje, ključan je pokazatelj za ulagače pri procjeni hoće li Carrefour napokon prebroditi loše godine u Europi, gdje promet u hipermarketima pritišće konkurencija u vidu specijaliziranih trgovina i trendovi lokalne ili online kupovine.

U Brazilu, drugom po veličini Carrefourovom tržištu, grupa i dalje bilježi snažan rast, a poboljšala je i rezultate u Kini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙