FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solidan organski rast Danonea

PARIZ, 16. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Francuski prehrambeni div Danone izvijestio je u utorak o solidnom rastu prodaje u prethodnom tromjesečju zahvaljujući snažnoj azijskoj potražnji za dječjom hranom dok u Europi i dalje bilježe negativan trend.

Grupa je prva tri mjeseca ove godine ostvarila organski rast od 5,6 posto, između ostalog zahvaljujući snažnoj potražnji za dodacima prehrani i za flaširanom vodom.

Ukupni su prihodi, uključujući utjecaj valutnih tečajeva, porasli 4,3 posto, na 5,34 milijarde dolara.

U odjelu dječje hrane na koji otpada 22 posto prodaje grupe, ostvaren je rast prodaje za 17,1 posto, zahvaljujući snažnoj potražnji u azijsko-pacifičkoj regiji, posebno u Kini.

U Europi prodaja je pala 5,1 posto, pri čemu je najveći uteg bio južni dio kontinenta, pogođen strogim mjerama štednje. U Danoneu upozoravaju da očekuju nastavak negativnog trenda potrošnje u Europi i u ostatku godine.

Među velikim je prehrambenim grupama Danone najviše izložen dužničkoj krizi u eurozoni.

Grupa je najavila da će ukinuti oko 900 radnih mjesta zbog krize u južnoj Europi koja pogađa njihov ključni odjel mliječnih proizvoda. Fokusirat će se također na inovacije kako bi opravdao više cijene u odnosu na nebrendirane proizvode.

Prve rezultate tih mjera očekuju u drugoj polovici 2013., ponavljajući da im je cilj povratak "jakom", profitabilnom organskom rastu u idućoj godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙