FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: indeksi u plusu, oprezno uoči novih podataka

NEW YORK, 22. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali, prateći tako pozitivna kretanja na početku tjedna u Aziji i Europi, no investitori su na oprezu uoči objave najnovijeg podatka s američkog tržišta nekretnina i financijskih izvješća kompanija.

Terminski Dow Jones oko 12,30 sati bio je na dobitku 68 bodova, S&P 500 indeks 8,45 boda, a tehnološki Nasdaq 19,75 bodova.

Pozitivno raspoloženje na Wall Streetu pod utjecajem je snažnog rasta cijena dionica na Tokijskoj burzi uslijed oštrog pada tečaja jena. Slabljenje jena uslijedilo je nakon što je Japan izbjegao kritike na sastanku financijskih čelnika skupine G20 najvećih gospodarstava svijeta u petak zbog agresivnog labavljenja monetarne politike.

U većem fokusu investitora mogla bi se danas naći dionica Caterpillara, uoči objave poslovnih rezultata tog najvećeg svjetskog proizvođača građevinske i rudarske opreme za prvo tromjesečje.

Analitičari procjenjuju da će iskazati pad dobiti za 43 posto u odnosu na isto razdoblje godinu dana ranije, uz pad prodaje za 14 posto. Cijena dionice Caterpillara od početka godine već je u minusu 10 posto.

Dosad je 100 kompanija čije su dionice sadržane u S&P 500 indeksu izvijestilo o poslovnim rezultatima, pri čemu je njih 72 posto premašilo svojom dobiti očekivanja analitičara, no prihodima tek 42 posto.

Nove smjernice investitorima će dati i podaci o prodaji postojećih kuća u SAD-u u ožujku. Ekonomisti procjenjuju da je prodaja kuća porasla 1 posto.

Nakon prošlotjednog oštrog pada, na europskim burzama najvažniji se indeksi danas oporavljaju. Trenutno su pariški CAC, frankfurtski DAX i londonski Ftse indeks u plusu između 0,52 i 0,73 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙