FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: uoči izvješća o zaposlenosti indeksi u minusu

NEW YORK, 5. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su oslabili, uoči objave ključnog izvješća o zaposlenosti u SAD-u, jer investitori strahuju da bi ono moglo razočarati, odnosno ukazati na slabljenje oporavka najvećeg svjetskog gospodarstva.

Terminski Dow Jones oko 13,30 bio je u minusu 73 boda, S&P 500 indeks 8,3 boda, a tehnološki Nasdaq 17 bodova.

Analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da je u ožujku broj zaposlenih u SAD-u povećan za 192.000, te da je stopa nezaposlenosti ostala nepromijenjena na 7,7 posto.

Nakon što je S&P ranije ovoga tjedna dosegnuo rekordnu razinu, na Wall Streetu investitori nemaju jasnih smjernica.

Ukoliko današnji podaci s američkog tržišta rada razočaraju, to bi moglo izazvati znatnije prodaje dionica, kažu analitičari.

S druge, pak, strane, budu li ti podaci bolji od očekivanja, postoji opasnost da Fed uspori s labavljenjem monetarne politike i prije nego što to tržište anticipira.

Potezi središnjih banaka diljem svijeta ove su godine već zaslužni za rast S&P-a za 9,4 posto.

Međutim, od početka tjedna S&P je već u minusu 0,6 posto, te je na putu najlošije tjedne izvedbe od početka godine.

Najviše bi se na udaru prodaja danas mogle naći energetske dionice, zbog pada cijene nafte od početka tjedna za 4,6 posto.

U fokusu investitora i nadalje su i geopolitičke tenzije, nakon što je Sjeverna Koreja smjestila dva svoja raketna sustava na istočnu obalu korejskog poluotoka.

I na europskim se burzama indeksi su u padu uoči objave izvješća o zaposlenosti u SAD-u. Trenutno je londonski Ftse u minusu 1,18 posto, frankfurtski DAX 1,57 posto, a pariški CAC 1,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙