FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oporavak nakon jučerašnje oštre korekcije

NEW YORK, 16. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas najavljuju oporavak cijena dionica na Wall Streetu, dan nakon njihove oštre korekcije, budući se oporavljaju cijene zlata, a očekuje se i objava dobrih poslovnih rezultata niza kompanija.

Terminski Dow Jones oko 14,00 bio je na dobitku 123 boda, S&P 500 indeks 12 bodova, a tehnološki Nasdaq 23 boda.

Oštar pad cijena zlata, nafte i drugih sirovina izazvao je u ponedjeljak rasprodaju dionica na Wall Streetu, pa su burzovni indeksi zabilježili najveći dnevni pad još od studenoga prošle godine.

No, jutros se cijena zlata ponešto oporavila. Iako i dalje snažno oscilira, trenutno je u plusu 2,5 posto.

To je potaknulo i oporavak cijena dionica kompanija koje se bave sirovinama, pa je tako dionica Barrick Golda ojačala u elektroničkom predtrgovanju za 3,9 posto, a Randgold Resourcesa 6,2 posto.

„Vidimo oporavak cijena dionica, no oporavak na tržištu metala je slabašan. To znači da bismo idućih dana mogli vidjeti nove korekcije na tržištu. Jučer smo imali veliku rasprodaju, djelomično pod utjecajem događanja u Bostonu, no tržište je bilo spremno za korekciju, a scenarij sporijeg gospodarskog rasta uzet će svoj danak na tržištu“, smatra Peter Cardillo, ekonomist pri investicijskom društvu Rockwell Global Capital.

Investitori će danas pratiti objavu tromjesečnih financijskih izvješća niza kompanija, uključujući Coca-Colu, Goldman Sachs i Intel.

Od makroekonomskih pokazatelja, Fed će objaviti podatke o industrijskoj proizvodnji i iskorištenosti kapaciteta u ožujku. Očekuju se i podaci o izdanim građevinskim dozvolama i započetoj gradnji, kao i inflaciji mjerenoj potrošačkim cijenama.

Na europskim je burzama današnje trgovanje počelo padom cijena dionica, treći dan zaredom, no tijekom dana tržišta su se počela oporavljati. Trenutno je pariški CAC u plusu 0,06 posto, dok frankfurtski DAX stagnira, a londonski Ftse je u minusu 0,25 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙