FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. ožujka 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

ZAGREB - Remek-djela velikana likovne umjetnosti 20. stoljeća Pabla Picassa dostupna su od subote navečer svim poklonicima koji će doći u Galeriju Klovićevi dvori. Izložbu je otvorila ministrica kulture Andrea Zlatar Violić rekavši kako nas ona uči da radimo stvari koje su veće od nas samih. Ministrica se ispričala svima koji nisu mogli biti na svečanosti otvorenja jer su Klovićevi dvori doista bili premali da bi primili sve one koji su se u toj gornjogradskoj galeriji željeli već prve večeri izložbe 'susresti' sa stotinjak slika, skulptura i fotografija genijalnoga Picassa što su ih Klovićevi dvori 'ugostili' u 12 dvorana na drugome katu. Svi oni pak koji su u subotu navečer ipak odlučili vidjeti Picassa, uporno su i strpljivo čekali u dugim redovima ispred Galerije da vide izložbu pod nazivom "Remek-djela iz Muzeja Picasso, Pariz", koja će se moći razgledati do 7. srpnja ove godine.

ZAGREB - U akciji "Sat za planet Zemlju" svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode WWF, u subotu u 20,30 sati na jedan sat ugašena je rasvjeta u više od 154 zemlje, među kojima i u Hrvatskoj. Trgovi i znamenitosti iz 47 hrvatskih gradova utonuli su u mrak te tako dali doprinos akciji kojoj je glavni cilj upozoriti na štetnost klimatskih promjena i na nužnost brige svakog pojedinca o trošenju prirodnih resursa, istaknula je voditeljica akcije WWF-a (World Wide Fund for Nature) za Hrvatsku Petra Boić Petrač ispred zagrebačke katedrale, gdje su se okupili aktivisti. Pred katedralu je došao i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović koji je izrazio zadovoljstvo što se toliko gradova uključilo u akciju i u Hrvatskoj i u svijetu. WWF je akciju u Hrvatskoj organizirao uz podršku Hrvatskog povjerenstva za UNESCO i financijsku potporu Cockte. Tu inicijativu WWF provodi sedmi put u svijetu, a u Hrvatskoj peti.

ZAGREB - "dm" povlači seriju proizvoda Alnatura EKO kašica "Bundeva-krumpir-komorač" od 190 grama s rokom trajanja do 17. listopada 2014. zbog toga što je u jednoj staklenci u Njemačkoj pronađen komadić stakla, a ta je serija isporučena i u Hrvatsku, priopćeno je kasno sinoć iz dm-a. "Iako je dm većinu isporučenih staklenki odmah povukao iz prodaje, moguće je ipak da je nekoliko staklenki kupljeno", stoji u priopćenju. Dodaje se da se navedeni proizvod može vratiti u najbližu prodavaonicu dm-a, gdje će onima koji su ga kupili biti osiguran zamjenski proizvod ili povrat.

SISAK - U Novskoj je u subotu prilikom obavljanja građevinskih radova u krugu poduzeća "Pelet" smrtno stradao 33-godišnjak, priopćila je kasno večeras sisačko-moslavačka policija. Očevid na mjestu događaja obavio je dežurni županijski državni odvjetnik. Radi utvrđivanja okolnosti tog nesretnog događaja provode se daljnja kriminalistička istraživanja, kaže se u priopćenju. Nesreća se dogodila oko 14 sati, u Bročicama, ulica svetog Mihovila bb, Grad Novska, prilikom obavljanja građevinskih radova u krugu poduzeća "Pelet" Grupe d.o.o. Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙