FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 3. ožujka 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

OSIJEK - Osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a izvijestio je danas kako će kandidat stranke za župana na svibanjskim lokalnim izborima biti politički tajnik županijskoga HDZ-a Goran Ivanović. Na predstavljanju kandidata HDZ-a za župana i gradonačelnike gradova u županiji Ivanović je kazao kako su ovo vrlo bitni i povijesni izbori, na kojima treba stvoriti novi politički okvir koji će dati svježu krv Slavoniji i Baranji. Kazao je kako je "siguran da će povijest dokazati da je HDSSB jedna od najvećih prevara na ovom prostoru u proteklih 150 godina", i da je ta politička prevara dovela do toga da u županiji danas ima 38 tisuća nezaposlenih, što je 10 posto ukupnog broja nezaposlenih u Hrvatskoj. To imamo jer je šačica ljudi, koji su bili najvažniji ljudi HDZ-a od 1993. do 2005, godine, i najdogovorniji za pretvorbu i privatizaciju u županiji te nestanak gospodarstva, osnovala novu stranku, presvukla dres i političku pamet, tvrdeći kako oni s time nemaju ništa, jer više nisu u HDZ-u, poručio je Ivanović.

OSIJEK - Kandidat Hrvatskih laburista za osječkoga gradonačelnika Jaroslav Pecnik izjavio je danas u Osijeku kako stranka za predstojeće lokalne izbore građanima nudi program "nepolitičke politike", kao alternativnog programa i nove građanske inicijative, koja traži uključivanje svih građana koji žele stvarne promjene. Na konferenciji za novinare Pecnik je ocijenio je kako je danas sve izraženije nepovjerenje građana prema starim političkim steretotipima i elitama te da su tradicionalna sredstva politike iscrpljena, a da program nepolitičke politike nudi okvir, utemeljen na moralnim, humanističkim i civilnim vrijednostima, kojim se želi posvjedočiti da svi koji se bave politikom nisu isti. Ustvrdio je kako Hrvatskoj nije potreban populizam, koji još uvijek živi u svim političkim strankama, a da su Laburisti "jedina stranka koja ne nosi teret nečasnoga političkog naslijeđa, koja nije zaprljana vlašću, neprincipijelnim koalicijama, ili sramotnim klijentelizmom".

ZAGREB - Jedna je osoba poginula, a četiri su ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 5 sati na državnoj cesti D-58, na predjelu "Konjičke drage" kod Šibenika, izvijestila je šibenska policija. Očevid je u tijeku pa još uvijek nisu poznate okolnosti koje su dovele do teške prometne nezgode. O svim detaljima policija će izvijestiti nakon očevida.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙