FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 23. ožujka 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli oko 2500 žena, oko 960 ih umre, što znači da svaki dan od te maligne bolesti umru dvije do tri žene, upozoreno je danas na humanitarnoj akciji "Dan narcisa", kojoj je cilj prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke. "Broj oboljelih od raka dojke raste, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. On je na prvom mjestu od svih malignih bolesti od kojih oboljevaju žene. Prema zadnjim statistikama u Europi svake dvije minute jedna žena oboli od raka dojke, a svakih šest minuta jedna žena umre", istaknula je predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska Nada Kraljević. Napomenuvši da je ta bolest u visokom postoku izlječiva, dodala je da je jedini lijek protiv nje pravodobno otkrivanje i uklanjanje rizičnih čimbenika. Humanitarna akcija "Dan narcisa" čiji je cilj prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke, održana je danas tradicionalno na zagrebačkom Cvjetnom trgu, a narcise su prodavali i predsjednik Republike Ivo Josipović te zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičević Vukičević.

ZAGREB - Počeo je 12. izvanredni izborni sabor Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) na kojem se očekuje da će dosadašnji predsjednik Radimir Čačić, kao što je najavio, podnijeti ostavku, a na njegovo mjesto biti izabrana potpredsjednica Vesna Pusić, jedina kandidatkinja za tu dužnost, koja je dobila potporu stranačkih tijela. Prema predloženom dnevnom redu očekuje se da će predsjednik HNS-a Radimir Čačić podnijeti uvodno izlaganje, a kandidatkinja za predsjednicu Vesna Pusić predstavit će svoju kandidaturu i program te se osvrnuti na stanje u stranci. Čačić je najavio da će podnijeti ostavku kako bi otvorio prostor da se na saboru izabere novi predsjednik/ca stranke. Predsjedništvo stranke, s obzirom da je osuđen za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi, prihvatilo je njegovu najavu ostavke. Čačić trenutno očekuje odluku Vrhovnog suda na žalbu na presudu kojom je osuđen na zatvorsku kaznu.

ZAGREB - Prije, za vrijeme i nakon odigravanja kvalifikacijske nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Srbije na stadionu Maksimir zagrebačka policija je prema konačnim podacima privela 44 osobe i to najviše zbog alkoholiziranosti, izjavio je danas na tiskovnoj konferenciji načelnik zagrebačke Policijske uprave Goran Burušić. Od ukupno 44 osobe, 26 je privedeno zbog alkoholiziranosti, pet zbog posjedovanja i paljenja pirotehičkih sredstava, četiri zbog narušavanja javnog reda i mira, četiri zbog vrijeđanja policijskog službenika, dvije osobe zbog posjedovanja i isticanja neprimjerenih obilježja te povika, dvije zbog krivotvorenja ulaznica i jedna osoba zbog posjedovanja hladnog oružja, rekao je Burušić. Nad tri osobe upotrebljena su sredstva prisile, 40 osoba je dovedeno u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a zbog prekršaja iz Zakona o prekšajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima bit će dovedeni na Prekršajni sud, dodao je.

KARLOVAC - Kako bi stali u obranu obiteljskog nasilnika više mještana Gornjeg Sela kod Oštarija napalo je policajce koji su došli spriječiti pijanog 24-godišnjaka u zlostavljanju godinu dana mlađe nevjenčane supruge. U okršaju je lakše ozlijeđeno svih pet policijskih službenika koji su došli na intervenciju te dvoje napadača, izvijestila je policija. Policija je kazneno prijavila šest mještana Gornjeg Sela koji su 21. ožujka u poslijepodnevnim satima sprječavali policiju da intervenira u slučaju obiteljskog nasilja. Do intervencije je došlo jer se pod vidnim utjecajem alkohola 24-godišnjak verbalno nasilnički ponašao prema 23-godišnjoj nevjenčanoj supruzi te će protiv njega Prekršajnom sudu biti proslijeđen optužni prijedlog. Prilikom postupanja policiju je fizički napao veći broj mještana, a za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi prijavljeni su muškarci u dobi od 24, 35, 46 i 60 godina i jedna 43-godišnjakinja, a protiv jednog je 60-godišnjaka podnesena i kaznena prijava za kazneno djelo prijetnje.

ZAGREB - Kruzer MSC Fantasia s oko 3500 putnika stigao je jutros u Split te je njegovim uplovljavanjem otvorena ovogodišnja kruzerska sezona u tom gradu. "Kruzer MSC Fantasia je dug 333 metra i to je najveći brod ikad stigao u Split, a zbog svoje veličine i gaza od 8,5 metara nije usidren u gradsku luku nego ispred nje", rekao je rukovoditelj operative splitske Lučke uprave Vjekoslav Grgić. Po dolasku u Split, kazao je Grgić, oko 1000 putnika s ovog kruzera otputovalo je u Međugorje a preostali putnici su ostali u Splitu. Napomenuo je kako će kruzer boraviti u Splitu večeras do 19,30 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙