FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 8. veljače 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

NEW YORK - "I Will Always Love You", klasična balada pokojne američke pop dive Whitney Houston izglasana je tjedan dana prije Valentinova najpopularnijom ljubavnom pjesmom u SAD-u. "I Will Always Love You", koju je napisala Dolly Parton 1974., a Houston obradila 1992. za potrebe filma "Tjelohranitelja", dobila je 38 posto svih glasova u anketi tvrtke za istraživanje tržišta Harris Interactive. Pjesma je posebno popularna među razvedenima, napuštenim ili obudovjelim Amerikancima. Na listi slijede The Righteous Brothers' i njihova "Unchained Melody," pa Percy Sledge i "When a Man Loves a Woman," Joe Cocker s "You Are So Beautiful. Prvih pet zatvara "How Deep is Your Love" grupe Bee Gees'. U anketi je sudjelovalo 2000 odraslih koji su mogli glasati za neku od 40 predloženih klasničkih ljubavnih pjesama iz svih dekada.

LOS ANGELES - Uprava američke TV mreže CBS-a od ovogodišnjih je sudionika dodjele prestižnih glazbenih nagrada Grammy, koja će se održati u nedjelju 10. veljače, zatražila da vode računa o tomu da njihove stražnjice, bradavice i genitalije budu dobro pokrivene, te da ne iskazuju svoja politička stajališta. U "savjetima za odijevanje", uprava CBS-a od glazbenika i publike također traži da ne nose majice s nazivima brandova, niti bilo kakvu odjeću s političkim sloganima. "Molimo žene da vode računa o tomu da njihove stražnjice i bradavice budu adekvatno pokrivene. Odjeća koja previše otkriva neprihvatljiva je", nalažu standardi CBS-a. Upozorenje je uslijedilo nakon dugogodišnjega sudskog spora koji je CBS vodio oko standarda o nepristojnosti i obscenosti na američkim TV programima. Savezno povjerenstvo za komunikacije kaznilo je CBS iznosom od 550.000 USD kada je pjevačici Janet Jackson tijekom poluvremena Super Bowla 2004. u jednom trenutku "kliznula" haljina s ramena otkrivši pritom bradavicu. Presuda o plaćanju kazne je kasnije odbačena, a CBS je izrazio duboko žaljenje zbog incidenta.

NEW YORK - Jedna dugo zaboravljena knjiga nedavno je vraćena u javnu knjižnicu u New Yorku s 55 godina zakašnjenja. Daily News navodi da je biografija svećenika iz 16. stoljeća pod nazivom "Fire of Francis Xavier" posuđena u podružnici Fort Washington u Gornjem Manhattanu 10. travnja 1958. Ravnateljica knjižnice Jennifer Zarr rekla je novinama da je knjiga stigla u knjižnicu u ponedjeljak u običnoj smeđoj omotnici s čekom od 100 dolara za pokrivanje zakasnine. Po njezinim riječima, evidencija knjižnica ne seže do 1958. pa se ne može ući u trag osobi koja je posudila knjigu. Ime na čeku nije otkrila.

MOSKVA - Spomenik koji predstavlja bocu votke u ruskom gradu Glazovu srušen je zbog bojazni da predstavlja protuzakonitu reklamu najpopularnijem piću u zemlji. "Boca votke, postavljena kao skulptura, mogla bi se smatrati reklamom za naše proizvode i stoga je uklonjena", kazao je Dimitrij Pozdeev, direktor lokalne tvornice za proizvodnju alkoholnih pića. Trometarska skulptura boce votke postala je zaštitnim znakom uralskoga grada Glazova koji se nalazi 1.000 kilometara istočno od Moskve. No, stanovnici su se jedno jutro probudili i otkrili da je spomenik nestao. "Pad" boce votke predstavlja jedan novi, trijezan duh Rusije pod palicom predsjednika Vladimira Putina koji ima crni pojas u džudu, koji jaši, leti i roni pred TV kamerama, ali vrlo rijetko podiže čašu, jedino ako se ne radi o sklopljenom naftnom biznisu vrijednom više milijardi dolara. Putin je prošlog srpnja uveo zabranu reklamiranja alkohola, dok je po drugim zakonima zabranjena prodaja alkohola na uličnim kioscima ili nakon 23 sata.

NEW YORK - Australka Suzy Walsham i njezin sunarodnjak Mark Bourne bili su najbrži trkači u ženskoj i muškoj konkurenciji koji su u srijedu pretrčali 1576 stepenica Empire State Buildinga koji broji 86 katova. Walsham je dionicu koja se opisuje kao okomiti maraton pretrčala za 12:05 minuta, dok je Bourneu trebalo 10:12 minuta, priopćio je organizator New York Road Runner (NYRR). U toj tradicionalnoj godišnjoj utrci "Empire State Building Run-Up" sudjelovalo je oko 600 trkača iz 18 zemalja. Utrka je održana 36. put za redom. Ovo je četvrta pobjeda za Walsham i prva za Bournea.

PEKING - Kanadska zvijezda Celine Dion i južnokorejski pjevač Psy neke su od međunarodnih slavnih osoba koji će sudjelovati u kineskom novogodišnjem tv-programu. Celine Dion će biti zvijezda gala večeri državne televizije CCTV koja se emitira dan prije nove lunarne Godine zmije, objavio je taj kanal. Ona će pjevati "My Heart Will Go On" iz filma Titanic, koju posebno cijeni publika u Kini. Kanađanka će također otpjevati duet sa Song Zuying, poznatom kineskom sopranisticom. Južnokorejac Psy, koji je oduševio cijeli planet 2012. svojim "Gangnam Style", nastupit će u nedjelju na Novu godinu na šangajskom kanalu Dragon TV, piše Narodni list koji nije naveo iznose koje će pjevači primiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙