FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 1. veljače 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - Američka tv serija "Televizijska posla" završila je u četvrtak navečer posebnom jednosatnom epizodom kojom će biti stavljena točka na sedmu i posljednju sezonu jednog od najnagrađivanijih televizijskih programa zadnjih godina. Emitirana na postaji NBC, "Televizijska posla" pružaju pomaknut pogled na svijet televizije prateći svakodnevicu skupine osoba koje rade na humorističnoj tv seriji. Nazvanoj na engleskom "30 Rock", referirajući se na adresu NBC studija u New Yorku - 30 Rockefeller Plaza - i emitiranoj prvi put u listopadu 2006., u seriji su u glavnim ulogama nastupali Tina Fey i Alec Baldwin. Posljednja epizoda, dvaput duža od uobičajenog, temelji se na posljednjoj epizodi "serije u seriji" a gostovat će nekoliko likova iz prethodnih sezona. U sedam sezona "Televizijskih posla" nastupile su brojne gostujuće zvijezde poput Whoopi Goldberg, Matthewa Brodericka, Oprah Winfrey, Jennifer Aniston, Calvina Kleina, Julianne Moore, Matta Damona i Susan Sarandon.

NEW YORK - R&B diva Rihanna izjavila je kako je ponovno u vezi s Chrisom Brownom, pjevačem na uvjetnoj kazni koju je dobio 2009. kad ju je istukao, objasnivši kako su stvari sada drukčije. "Shvatila sam da je za mene najvažnije da sam sretna", rekla je Rihanna u intervjuu za Rolling Stone, objavljenom na internetskim stranicama tog časopisa. "Ne dopuštam nikome da utječe na moje mišljenje. Ako to i jest pogreška - ona je moja", rekla je o svojoj obnovljenoj romansi s 23-godišnjim Brownom, koja je izazvala zaprepaštenje među njezinim fanovima i medijima koji pišu o zvijezdama iz show-bizza. "Nakon što sam se mučila toliko godina, bila ljutita i neraspoložena, odlučila sam živjeti vlastitu istinu i prihvatiti posljedice. Mogu se s tim nositi", rekla je 24-godišnja pjevačica. O pomirenju para nagađa se već mjesecima, još i prije nego što su u studenome objavili duet "Nobody's Business", pjesmu koja se našla na Rihanninom zadnjem albumu "Unapologetic". Kada je u kolovozu prošle godine gostovala u emisiji Oprah Winfrey, Rihanna je rekla kako su Brown i ona još uvijek vrlo bliski prijatelji te da ga još uvijek voli.

LONDON - Jedan od urbanih mitova u koji ljudi silno vole vjerovati jest da se tijekom seksa može sagorjeti velika količina energije, ali prava je istina da se tijekom spolnog odnosa prosječno potroši samo 21 kalorija, piše u četvrtak britanski The Sun pozivajući se na američku studiju. David Allison, biostatističar sa sveučilišta Alabama u Birminghamu, odlučio je istražiti mit o tome da je seks odličan za potrošnju kalorija. Pošto je otkrio da spolni odnos u prosjeku traje razočaravajućih šest minuta, kako piše Sun, izračunao je da se pritom potroši dvadesetak kalorija, što je ekvivalent malo bržoj šetnji. Allisonovo istraživanje objavljeno je u časopisu "New England Journal of Medicine" i autor tvrdi da ovakve lažne pretpostavke pridonose debljanju i krizi pretilosti u svijetu.

NEW YORK - Labrador retriver sačuvao je prvo mjesto na popisu najomiljenijih pasa u Americi, ali buldog mu se opasno približio. Američko kinološko društvo (AKC) objavilo je u srijedu godišnju ljestvicu popularnosti, a labrador je već 22 godine na čelu. Drugi veliki psi penju se, a nekoć popularne male pasmine poput jorkširskog terijera i minijaturnog pudla pomalo padaju. "Veće su pasmine u usponu", rekla je glasnogovornica AKC-a Lisa Peterson. "Buldog se probio u prvih pet", dodala je, i istisnuo popularnog jorkija koji je pao na šesto mjesto. Drugi po popularnosti je njemački ovčar, a za njim slijede zlatni retriver i bigl, koji su se zamijenili na trećem i četvrtome mjestu, "što je dodatni udarac malim pasminama", našalila se Peterson. S više od dva desetljeća na mjestu najpopularnijeg psa u SAD-u labrador se izjednačio s pudlom koji je u osamdesetima i devedesetima 22 uzastopne godine bio najpopularniji, objavio je AKC. Pudl je ove godine osmi.

WASHINGTON - Svi znamo da su glavni pokretač seksualne revolucije bili kontracepcijska pilula i rock and roll, ali što ako to nije točno, što ako je revoluciju zapravo potaknuo penicilin? Prije nego što je otkriveno da je penicilin djelotvoran protiv sifilisa, a to je bilo u Drugome svjetskom ratu, seks je sa sobom nosio rizik od te teške bolesti koja može dovesti do sljepila, demencije i paralize, objavio je američki radio NPR. Samo jedna doza penicilina može izliječiti sifilis. Pedesetih godina antibiotici su se sve više upotrebljavali i broj smrtnih slučajeva izazvanih sifilisom naglo je pao. A tada je, znatno prije otkrića kontracepcijske pilule, počeo rasti broj tinejdžerskih i izvanbračnih trudnoća. Tako otprilike glasi provokativna teza Andrewa Francisa, ekonomista sa sveučilišta Emory u Atlanti koji proučava ekonomski aspekt HIV/AIDS-a.

BERLIN - U požaru koji je izbio na farmi na jugozapadu Njemačke uginulo je 85 deva, izvijestila je policija. Vatrogasci su uspjeli spasiti samo pet deva s farme u mjestu Rotfeldenu, prenio je isti izvor. Uzrok požara na farmi, koju su 2002. otvorili ljubitelji deva, uz jahanje nudeći i organizirane posjete za učenike škola iz regije, za sada nije poznat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙