FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 24. siječnja 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Vozi se otežano zbog snijega koji je mjestimice razgažen u Gorskom kotaru, Lici, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske, dok se u ostalom dijelu zemlje na većini cesta vozi po mokrim i skliskim kolnicima od kiše. Na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja. U Hrvatskom primorju mjestimice puše jak vjetar. Proglašeni su zimski uvjeti na većini državnih cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar D3 i D1 na dionici Karlovac-Gračac. Autoceste A1 i A6 Rijeka-Zagreb su otvorene za sve skupine vozila. Dionicom Jadranske magistrale D8 između Kraljevice i Senja zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a od Bakra do Kraljevice dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), zbog bure. Proglašeni su zimski uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na pojedinim cestama u Gorskom kotaru, Lici i Karlovačkoj županiji. Pojačan je promet teretnih vozila na graničnom prijelazu Macelj u oba smjera, a ulazak na Bregani uz moguća duža čekanja. Zbog gužve za teretna vozila na graničnom prijelazu Macelj, prometna policija ih isključuje iz prometa kod čvora Sveti Križ Začretje na autocesti A2 Zagreb-Macelj. Ne plove katamarani Rijeka-Lošinj, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Split, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Trajekti i ostali katamarani plove prema plovidbenom redu.

ZAGREB - Prevladavat će oblačno, u unutrašnjosti s povremenim snijegom, najviše u Gorskoj Hrvatskoj. U Slavoniji, a u početku i ponegdje u središnjim predjelima može biti i kiše ili susnježice. Na Jadranu povremeno kiša, a osobito na jugu mjestimice se očekuju i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Podno Velebita uz obalu može biti i snijega nošenog burom. Zapuhat će povremeno umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana jaka i olujna bura, do kraja dana ponegdje s orkanskim udarima, samo na jugu jako i olujno jugo. Temperatura zraka u unutrašnjosti od -1 do 4, u istočnoj Slavoniji viša, a na Jadranu od 8 do 13 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙