FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: neizvjestan smjer trgovanja

NEW YORK, 17. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ne ukazuju na jasan smjer kretanja cijena dionica na Wall Streetu, dok investitori iščekuju vijesti o napretku pregovora o proračunu, a tehnološko tržište pod pritiskom je pada cijene dionice Applea.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati u plusu 13 bodova, dok je tehnološki Nasdaq bio u minusu 6,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 3 boda te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Terminski Nasdaq indeks je pod pritiskom zbog pada cijene dionice Applea u elektroničkom predtrgovanju, i to za 1,6 posto na 501 dolar, nakon što su toj dionici analitičari Citigroupa snizili rejting s 'kupovati' na 'neutralno' s spustili su i ciljanu cijenu, sa 675 na 575 dolara.

Od makroekonomskih pokazatelja, investitori danas čekaju objavu Empire State indeksa industrijske aktivnosti u regiji New York za prosinac.

Osim toga, investitori se pripremaju za posljednji puni tjedan trgovanja prije božićnih blagdana, u iščekivanju vijesti o napretku pregovora o američkom proračunu.

Premda u Washingtonu zasad nema jasnog napretka u pregovorima između republikanaca i demokrata kako bi se izbjegla 'fiskalna litica', većina ulagača nada se da će do kraja godine nekakav sporazum biti postignut.

Na europskim burzama trenutno je londonski Ftse indeks u minusu 0,52 posto, pariški CAC 0,42 posto, a frankfurtski DAX 0,08 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙