FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: nastavak rasta cijena dionica

NEW YORK, 29. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali, ukazujući na nastavak rasta cijena dionica na Wall Streetu nakon jučerašnjeg snažnog skoka, jer se investitori nadaju daljnjem napretku pregovora o proračunu u Washingtonu.

Terminski Dow Jones indeks bio u oko 14,00 sati u plusu 78 bodova, a tehnološki Nasdaq 17,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 je ojačao 9 bodova i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Tržišni sudionici i danas će biti usredotočeni na raspravu u Kongresu oko američkog proračuna, s ciljem da se izbjegne automatsko podizanje poreza i smanjivanje potrošnje od iduće godine, vrijedno 600 milijardi dolara.

„Dogovor će se postići prije kraja godine kako bi se izbjegla gospodarska katastrofa. Ponovno smo na putu nastavka uzleta cijena dionica uobičajenog za kraj godine“, ističe Peter Cardillo, ekonomist pri investicijskom društvu Rockwell Global Capital.

Investitori bi nove smjernice mogli dobiti od niza makroekonomskih pokazatelja, među kojima je i druga procjena američkog BDP-a za treće tromjesečje.

Ekonomisti u Reutersovoj anketi procjenjuju da je BDP porastao 2,8 posto na godišnjoj razini. Prva procjena pokazala je njegov rast za 2 posto.

Očekuju se i najnoviji podaci o tjednoj nezaposlenosti u SAD-u, te o prodaji postojećih nekretnina.

I na europskim burzama indeksi su danas ojačali. Tako je trenutno londonski FTSE u plusu 0,94 posto, frankfurtski DAX 0,7 posto, a pariški CAC 0,91 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙