FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: blagi rast terminskih indeksa na 'Crni petak'

NEW YORK, 23. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su blago ojačali, pri čemu je najvećem fokusu investitora maloprodajni sektor zbog početka predblagdanske šoping groznice u SAD-u.

Terminski Dow Jones indeks bio u oko 13,30 sati u minusu 10 bodova, a tehnološki Nasdaq 8,5 boda.

Istodobno, terminski S&P 500 bio je u plusu 2,3 boda, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Nakon jučerašnjeg praznika, Wall Street danas radi samo pola dana, jer je tzv. 'Crni petak', kada američki trgovački lanci nude velike popuste, što označava početak predblagdanske šoping groznice.

Od važnijih vijesti, Grčka je objavila da je Međunarodni monetarni fond (MMF) olabavio ciljeve o visini zaduženosti Grčke, što ukazuje da su međunarodni zajmodavci blizu dogovora o odobravanju još jedne tranše financijske pomoći toj prezaduženoj zemlji.

Ipak, neki izvori bliski pregovorima i dalje su oprezni oko odobravanja nove tranše pomoći, jer se čini da je jaz u proračunu Grčke mnogo veći nego što u toj zemlji priznaju.

Najveća pojedinačna dobitnica u elektroničkom predtrgovanju dionica je RIM-a, koja je ojačala čak 14 posto temeljem očekivanja da će ta informatička tvrtka uskoro lansirati BlackBerry10.

Europske dionice stagnirale su u petak, nakon što su dan ranije dosegnule najvišu razinu u dva tjedna, budući da ulagači čekaju vijesti o isplati pomoći Grčkoj.

Londonski FTSE trenutno je u plusu 0,09 posto, a frankfurtski DAX 0,07 posto, dok je pariški CAC u minusu 0,01 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙