FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: blagi rast indeksa uz slab obujam trgovanja

NEW YORK, 5. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali, nakon izjava novog kineskog čelnika da će Kina nastaviti podešavati ekonomske politike kako bi osigurala stabilan rast tog drugog po veličini svjetskog gospodarstva.

Terminski Dow Jones indeks bio u oko 14,00 sati u plusu 41 bod, a tehnološki Nasdaq 2,25 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 je ojačao 3,7 bodova i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Vođa kineske Komunističke partije Xi Jinping rekao je da će Kina nastaviti fino podešavati gospodarske politike u 2013. godini kako bi osigurala stabilan gospodarski rast.

To je potaknulo jutros uzlet cijena dionicama Šangajskoj burzi, tako da je burzovni indeks skočio 2,9 posto.

Među prioritetima Xi je naveo i poreznu reformu, urbanizaciju i veću ulogu tržišta u definiranju cijena sirovina.

Investitori danas čekaju objavu ADP-ova izvješća o zaposlenosti. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da je u listopadu zaposleno 125.000 radnika u privatnim američkim kompanijama, nakon u listopadu zabilježenih 158.000.

Danas će biti objavljen i podatak o narudžbama trajnih dobara i ISM-ov indeks aktivnosti u uslužnom sektoru SAD-a tijekom studenoga.

I na europskim burzama najvažniji indeksi su u plusu. Trenutno je londonski FTSE na dobitku 0,21 posto, kao i pariški CAC, a frankfurtski DAX 0,24 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙